XS
SM
MD
LG

Manchester City Manchester
14.03.2023 21:00
RB Leipzig Leipzig
7 : 0
Poluvreme
3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Haland ispisao istoriju

15.03.2023 Administrator DC

Mančester siti je slavio 7:0 (3:0) na "Etihadu" protiv Lajpciga i sa ukupnih 8:1 se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.

 

Jedno ime - Erling Haland

Istorijska partija Erlinga Halanda koji je sa samo 22 godine i 236 dana imao antologijski performans na "Etihadu". Golgetersko veče koje će ostati upamćeno u modernoj fudbalskoj istoriji i dokumentaricima, odnosno memoarima, o njegovoj karijeri.

Postigao je pet golova, het-trik u prvom poluvremenu i oborio dva rekorda. Najmlađi igrač i ujedno najbrže postignutih 30 golova nekog igrača u Ligi šampiona. Stigao je do te brojke na 25 utakmica i domogao je se prilikom svog drugog pogotka na meču. Pridodao je još tri do kraja.

Sem njega su do pet golova u Ligi šampiona došli samo Leo Mesi protiv Bajer Leverkuzena 2012. i Luis Adrijano za Šahtjor protiv Bate Borisova 2014. godine.

Činilo se da je uvek bio u pravo vreme na pravom mestu, vrebao odbitke i bio stvarao šanse čistim individualnim kvalitetom.

Krenuo je obećavajuće prilikom u 12. minutu, kada je ubacio među dva čuvara, ali je Blazvik pravovremenim istrčavanjem sprečio Norvežanina da kruniše jako lepu dugu loptu Akea.

Sporna situacija u 21. minutu donela je penal za Siti. Glavni arbitar Slavko Vinčić je konsultovao VAR i poakzao na belu tačku, videvši nedozvoljeni kontakt rukom prilikom skoka Benjamina Henrihsa.

Haland dolazi do prvog, pa za minut i do drugog. Glavom je vratio loptu u mrežu posle vrlo jakog i preciznog šuta De Brujnea u prečku.

Het-trik za poluvreme, mlada superzvezda Sitija ostvarila je u poslednjem napadu prvog poluvremena. Ruben Dijaš je šutnuo glavom posle kornera, lopta se odbila od stative i odskakala tačno po gol-liniji. Haland se našao na drugoj, praznoj, strani da je ubaci u mrežu.

Siti je izašao na drugi deo meča jednako motivisan. Ilkaj Gundogan je u 49. minutu zatresao mrežu posle izuzetne timske akcije i vrhunskog finiša.

Glavna zvezda dovršava posao u 54. i 57. minutu, kompletira izdanje za "čistu peticu" i u 63. minutu izlazi ispraćen aplauzima.

I Kevin de Brujne je došao do pogotka u sudijskoj nadoknadi prelepim "efeom".

Međunarodni fudbal Međunarodni fudbal UEFA Champions League - Final stages Manchester City RB Leipzig
Radnicki21 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača