XS
SM
MD
LG

Glorija Gluhović na Balkanijadi

 

 

U organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine u subotu, 17. novembra održano je Državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U - 21. Na prvenstvu koje se održalo u dvorani „Borik“ Banja Luka, nastupilo je 457 takmičara iz 92 kluba, između ostalih i karate klub “Rogatica”.

Glorija Gluhovic iz Rogatice je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji juniorki u kategoriji - 48, te se ovim rezultatom plasirala na Balkansko prvenstvo,  koje će se održati u Dubrovniku, u periodu od 30.11.- 02.12.2018.

Glorija Gluhović rekla je novinarima da karate trenira od svoje 6. godine, dakle skoro 12 godina, te da za nju karate ima veliku ulogu u životu.

“ Od malih nogu sam dolazila u salu i pratila treninge karatea,  jedva sam čekala da napunim 6 godina , da bih bila dovoljno velika da se upišem. Bukvalno sam odrastala trenirajući karate”- priča Glorija

Ona je dodala da  od 12  godina, koliko trenira, takmiči se  već 9 i za taj period je osvojila 76. medalja od kojih su 46 - zlatne.

“Prošle godine sam prvi put ušla u reprezentaciju BiH i  prvi put učestvovala na Balkanskom prvenstvu i tada sam izgubila meč za 3. mjesto. Ove godine želim da dam sve od sebe i da ostvarim što bolji rezultat tako da za mene predstojeće takmičenje predstavlja veliki izazov”-i stiče Gluhović

Istorija kluba u Rogatici

Naime karate klub „Rogatica“ osnovan je 1986.godine, gdje egzistira u kontinuitetu do današnjeg dana. Prvi trener i osnivač Karate kluba bio je Goran Marjanović, majstor karatea 5. Dan, sada obavlja funkciju predsjednika kluba.  Kroz ovaj klub u ovom vremenu prošao je veliki broj članova, takmičara, sudija i trenera. Klub trenutno broji od  80 do 100 članova, zastupljena su oba pola, svih uzrasnih kategorija.

U razdoblju od osnivanja pa do danas  osvojen je  veliki broj medalja sa regionalnih, republičkih i međunarodnih takmičenja, u katama i borbama, od kojih ćemo nabrojati najveće rezultate. Trenet Karate kluba "Rogatica" Rogatica je Miroslav Gluhović , majstor karatea 3. Dan, licencirani trener sa Višom trenerskom školom i licencirani internacionalni sudija.

 

 

Najzaslužniji predstavnici Kluba su: Anja Laković , prvak svijeta u kadetskoj konkurenciji, Lošić Marija, učesnik  Svijetskog prvenstva i član reprezenta cije Republike Srpske, Mandžić Jelena, učesnik Svijetskog prvenstva i član reprezentacije Republike Srpske, kao i ostali takmičari koji su osvajali medalje na na regionalnim i republičkim takmičenjima, kao što su: Mihajlović Darko, Paunić Damjan, Ljubinac Njegoš, Ljubinac Miloš, Mrkajić Ninoslav, Kadlec Milan,  Rajak Anja, Cvijetić Sofija, Jagodić Jelica, Ikonić Marija, Stojanović Dejan, Jovičević Igor, Ikonić Ivan, Ikonić Milan, Gluhović Glorija, Tešević Anđela  kao i mnogi drugi.

Najvažniji rezultati koje je Klub i pojedinci postigli su:  Bojan Tešević , bronzana medalja sa Evropskog seniorskog prvenstva, te osvajača više meda lja sa Republičkog prvenstva u katama i borbama,  Siniša Džida,  dva puta vicešampion svijeta i dva puta prvak Evrope u seniorskoj konkurenciji, Anja  Laković , prvak svijeta u kadetskoj konkurenciji. Ekipno i pojedinačno osvajači više medalja na republičkom prvenstvu kao i na MOSI igrama.

 Važno je napomenuti da klub ima šest članova reprezentacije RS.