XS
SM
MD
LG

Spremni za Ejof

PALE - Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović i načelnik opštine Pale Boško Jugović ocijenili su danas da su sportska borilišta na Jahorini, Dvorištima i u dvorani "Peki" spremna da dočekaju takmičare i pruže najbolje uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata tokom zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EYOF 2019/.

Jaćimović je istakao da je EYOF velika, kontinentalna sportska smotra i da će zasigurno donijeti brojne benefite u smislu daljeg razvoja zimskih sportova na ovom području, koje je i odranije poznato po duhu olimpizma, saopšteno je iz Opštinske uprave.

"Kada to kažem, onda prvenstveno imam na umu poboljšanje sportske infrastrukture koja će biti korišćena i u narednom periodu, te na ovo područje, uvjeren sam, poslije ovog festivala, u čiju vrhunsku organizaciju ne sumnjam, ponovo vratiti i evropske i svjetske skijaške karavane", istakao je Jaćimović tokom obilaska dvorane u kojoj je u toku postavljanje ledene plohe potrebne za održavanje takmičenja u karlingu.

On je posebno istakao podršku Vlade Republike Srpske, koja je u infrastrukturne projekte za potrebe EYOF-a izdvojila 2.500.000 KM, te 1. 500.000 KM za organizacioni budžet festivala.

Načelnik Pala Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo što su sportska borilišta na području ove opštine spremna da u najboljem stanju dočekaju veliki broj takmičara EYOF-a, te očekuje da će sve proteći u najboljem mogućem redu.

"Jahorina, Dvorišta i dvorana `Peki` pružiće vrhunske uslove za takmičare. Poznato gostoprimstvo naših ljudi i ljubav prema zimskih sportovima obećavaju i vrhunski ambijent kakav zaslužuje ovakva sportska manifestacija", naglasio je Jugović.

Jaćimović i Jugović razgovarali su na Palam i o stanju u oblasti sporta na području ove lokalne zajednice, te zaključili da će Pale i resorno ministarstvo Republike Srpske zajednički raditi na unapređenju rada ovdašnjih klubova, te podsticati uspješne pojedince s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata.

Evropski zimski omladinski olimpijski festival /EYOF 2019/, čiji su domaćini gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, biće održan od 9. do 16. februara.