XS
SM
MD
LG

Ilić veruje u opstanak

Иако су у стартне две првенствене утакмице овог пролећа освојили само бод, и то на домаћем терену против директног ривала Звијезде-09 из Етно села Станишићи (1:1), фудаблери Крупе још увек нису изгубили све шансе за опстанак у Премијер лиги БиХ. Пораз (1:2) на Кошеву против сувереног лидера Сарајева, који је победио сумњивим голом Мерсудина Ахметовића охрабрио је све у кањону Врбаса пред одлучујуће утакмице у којима ће плави из кањона Врбаса решавати своју судбину.

Први изазов је већ у суботу када на стадион у Крупи на Врбасу долази директни противник у борби за опстанак и актуелни шампион Федерације БиХ Тузла Сити. Биће то утакмица која би, умногоме, могла да одреди даљу судбину изабраника тренера Петра Курћубића.

-Дуел против Тузла Ситија је утакмица сезоне за нас. Победом се укључујемо активније у борбу за опстанак, стекли би много боље, и реалније, изгледе да и идуће сезоне играмо у елити БиХ. О другим исходима и не размишљамо, интересују нас само три бода. Све структуре у клубу су посвећене тој утакмици са Тузлацима како би се остварио позитиван резултат. Наше првенство је стало у тих 90 минута, а победом омогућујемо себи још једанаест квалификационих мечева, који ће, сваки за себе, бити важан, а сваки бод драгоцен – почео је причу Драгомир Буцо Илић “алфа и омега” Фудбалског клуба Крупа.

На старту су се појавили и одређени проблеми, поједини играчи су доживели повреде, неки ће одсуствовати дуже, на срећу већина је само лакше повређена.

-Ситуација је боља пред Тузлу Сити, а ту је и нови фудбалер офанзивац Ђуро Зец који је стигао из Крушевца. С њим би требало да добијемо додатни квалитет у нападу, у процесу смо његове регистрације и брзо ће да стекне право наступа. Овај тим има потенцијал и верујемо у њега. Надам се да ће у наредним сусретима и резултати бити бољи, позитивнији и да ћемо кренути да се пењемо за зачеља као безбеднијој зони. Чека нас тежак пут и бројна искушења, многи компликовани задаци. Али прво да решимо Тузлу Сити, о ономе што после тога долази размишљаћемо када дође време. Још не знамо ни распоред утакмица последње трећине првенства – додао је Илић.

Утакмица на Олимпијском стадиону Кошево минулог викенда показала је да се Крупа ни у којем случајну не сме унапред да отпише.

-Пружили смо чврст отпор Сарајеву и показали да се и даље боримо, да имамо потенцијал и квалитет и да се нећемо предати унапред. Све док постоји шанса за опстанак настојаћемо да је искористимо. После утакмица 22. кола ситуација по наш клуб могла би да буде куд и камо повољнија. Надамо се да и хоће. Верујемо у оно што радимо и држи нас чврст оптимизам са великом надом као подлогом. Имамо снагу за опстанак у Премијер лиги БиХ – рекао је на крају Драгомир Буцо Илић.

Поред битке за опстанак у Премијер лиги БиХ фудбалери Крупе овог пролећа играће и у завршници Купа Републике Српске.

-У полуфиналу играмо против Љубића из Прњавора и фаворити смо, ту улогу треба да потврдимо и на терену у две утакмице. Ако се нешто непредвиђено не догоди играћемо финале с Радником из Бијељине који нас је прошле године савладао у Приједору. Два пута нам је измакао победнички пехар, нека трећа буде срећа. Жеље нам је да овај трофеј донесемо у наше витрине – оптимиста је Драгомир Илић.

Sportski žurnal


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23