XS
SM
MD
LG

Sandra Mitrović se vraća na parket

Šampionske Bosne i Hercegovine odbojkašice Bimal Jedinstva večeras su poražene od Goražda, u drugoj utakmici četvrtfinala plej ofa, rezultatom 1:3 (22:25, 21:25, 25:17, 20:25), na domaćem terenu.

Prvi meč ova dva tima odigran u Goraždu odbojkašice Bimal Jedinstva su dobile  rezultatom 3:0. Međutim, u večerašnjem meču trener tima iz Brčkog  Smail Pezerović morao je igrati sa  mlađim igračicama.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine je  izrekao suspenziju praktično prvoj postavi Jedinstva. Kažnjeno je šest igračica. One se nisu odazvale selektoru bh tima u onoj odlučujućoj utakmici sa Rumnkama, za odlazak na Evropski šampiont. 

Mlade odbojkašice  očigledno nisu imale snage da odgovore izazovu, pa će Brčanke put u polufinale plej-ofa tražiti  sutra, kroz majstoricu. Igra se ona od 16 časova u Brčkom, a suspendovane odbojkašice nemaju pravo na parket.

Zbog toga su u Bimal Jedinstvu primorani da u ekipu uvrste neke igračice koje su praktično završile aktivno igranje. Sutra će u timu sigurno biti Sandra Mitrović i još neke odbojkašice.