XS
SM
MD
LG

EL: Rudi utišao ''Oaku'', Kalinić izdominirao ''Manekene''

Košarkaši Reala savladali su Panatinaikos u ''Oaki'' sa 74-43 u pretposlednjem kolu regularnog dijela Evrolige.

Panatinaikos je perfektno otvorio susret. U prvom periodu ekipa Rika Pitina igrala je maestralno. Ispogađali su skoro sve i prvi period dobili su sa 32-14. Međutim, Real se nije lako predao. Do poluvremena su uspjeli prići na pristojnih -12. U nastavku je Real nastavio topiti prednost rivala i do kraja trećeg perioda prišli su na -6. Pao je održavao vodstvo do samoga kraja. Imali su 73-71 a Real je imao zadnji napad. Tada je Rudi Fernandez pogodio nestvarnu trojku i donio je pobjedu svom timu.

Real je do pobjede predvodio Edi Tavareš sa 14 poena i 15 skokova dok su Pao predvodili Kalates i Lengford sa po 14 poena.

Pobjedu je ostvario i Fenerbahče slavivši u Milanu sa 104-90.

Fener je došao bez Slukasa, Veselog, Lovernja i djelovalo je da će Armani imati lakši posao. Ipak, od starta je Fener igrao ozbiljno i nakon prvog perioda imali su pet poena prednosti. Na poluvremenu je Fener imao dvocifrenu prednost i napadački su bili zaista moćni. Armani hvata ritam u trećem periodu i prilaze na -5. Ipak, u završnici nisu imali nikakve šanse. Nisu moglu odbraniti ništa i Fener je rutinski priveo meč kraju.

Fener je do pobjede predvodio Dikson sa 23 poena a odličan je bio i Kalinić sa 22 poena. Sa druge strane najbolji je bio bivši igrač Fenera, Džejms Naneli. On je postigao 26 poena a 15 poena dodao je i Vlado Micov.

Foto: Evroliga