XS
SM
MD
LG

NCAA: Ouburn izbacio Kentaki nakon produžetka

Košarkaši Ouburna savladali su Kentaki sa 77-71 nakon produžetka te su se prvi put u istoriji plasirali na završni turnir koledž košarke.

Prvo poluvrijeme bolje je igrao Kentaki. Od starta susreta imali su vodstvo i većim dijelom prvog poluvremena imali su oko osam poena prednosti. Ipak, Ouburn u završnici prvog poluvremena pronalazi ritam i prilazi na -2. Međutim, Kentaki ipak sa pet poena prednosti odlazi na odmor.

Ouburn fantastično otvara drugo poluvrijeme. Serijom 10-2 dolaze do preokreta i prvog vodstva na meču. Od tada pa do kraja susreta, gledali smo veliku borbu. Braon je pogađao za Ouburn a Vošington je bio sjajan sa druge strane. Meč je ušao u neizvjesnu završnicu. Vošington pogađa za vodstvo Kentakija na minut do kraja ali sa druge strane uzvraća Harper. Kentaki nije iskoristio napad a Spenser je promašio trojku sa druge strane i otišlo se u produžetke.

U produžetku je sjajan bio Harper. Vezao je četiri poena na startu za početnu prednost Ouburna. Kasnije mu se dodao i Meklmor i Ouburn je otišao na +7. Kentaki se nije predavao i pokušali su na sve načine da se vrate. Ipak, nisu uspjeli i Ouburn je otišao na završni turnir.

Ouburn je do pobjede predvodio Harper sa 26 poena dok je Bron dodao 24. Vošington je predvodio Kentaki sa 24 poena.

Foto: NCAA