XS
SM
MD
LG

PLS: Inđija - Javor Matis 1:1

Inđija - Javor Matis, foto: Anđelko Belić, Sportin

Bila je to sjajna fudbalska predstava po lepom vremenu u kojoj je uživalo preko 1.000 gledalaca, ali i oni kraj malih ekrana.

Inđija i Javor-Matis su pokazali širokom auditorijumu da su zaslužili visok plasman u Prvoj ligi Srbije te su opravdali predznak ove utakmice kao derbi meč. Inđija je bolje otvorila ovaj duel. Ređale su se prilike za domaćina u prvom poluvremenu kao na traci. Sve je krenulo već u 3. minutu kada je Bastajić šutirao sa oko 25 metara od gola danas sjajnog Jevrića, ali je lopta otišla preko gola.

U Razmaku od samo tri minute su igrači dva tima tražili najstrožu kaznu. Prvo zeleno beli u 6. minutu kada je lopta pogodila u ruku gostujućeg igrača, a tri minuta kasnije na drugoj strani kada je gostujući igrač pao u kaznenom prostoru domaćina. Sudija, Manojlović je bio vrlo blizu mestima događaja i sigurno je on najbolje i video te situacije na terenu. Domaćin je nastavio sa pritiskom, a Bastajić je ponovo bio u centru pažnje. Sjajno je ovaj igrač gađao Ivančevića u glavu, a ovaj neometan sa nekih osam metara šutira visoko preko gola gosta. Nov pokušaj domaćina je viđen u 20′. Dimitrov iskosa sa leve strane napada svog tima šutira u bliži ugao sa oko 20 metara, a Jevrić je opet siguran. Klasičan kontranapad domaćina je viđen u 32′. Dimitrov „otima“ lopru, odmah izbacuje Bađija u prostor, ovaj ulazi suviše iskosa, šutira u daljnji ugao, a golman opet čuva svoju mrežu. U 39′ nova prilika za dugajliju Bađija. Ovog puta Vraštanović ga pronalazi oko vrha kaznenog prostora, ovaj pokušava špicem da zakuca loptu, ali istu tek dodiruje i ona odlazi kraj gola gosta. Minut kasnije i poslednja prilika za domaćina. Bjeličić se odlučuje za šut sa oko 25 metara od gola Jevrića, ali lopta odlazi visoko preko gola.

Drugo poluvreme opet protiče u pritisku domaćina. Već u 46′ Dimitrov preseca dodavanje Ivanjičana, upošljava Bastajića, koji vara beka Josovića, upućuje loptu na suprotnu stativu, ali Ivančević kasni da istu sprovede u nezaštićenu mrežu. Gosti prvi put prete tek u 50′. Maričić se odlučio na šut sa nekih 30.metara, a lopta odlazi u ruke Prekovića. Domaćin ponovo preti preko Dimitrova. Slobodan udarac sa nekih 25.metara, lopta ide kraj živog zida, a golman Jevrić čudesno brani i spašava svoju mrežu. Dimitrov je ponovo aktrer prilike za domaćina. Igrao se 54′ kada je sjajno uputio centaršut na glavu Bađija, ovaj u petercu najviši, šutira, a golman pravi novu magiju i odbija loptu ka Bastajiću koji iz prve šutira visoko preko gola. Javor po drugi put preti i to posle konfuzije u zadnjem redu domaćina. Rogač i Anđelković se nisu dobro razumeli na centru terena, Petković to koristi, sjajno upošljava Markovića, koji ulazi u kazneni prostor prebacuje Prekovića koji je u padu, ali je Rogač stigao da se vrati i izbacuje loptu iz praznog gola. Ovakve akcije gost je čakao skoro sat vremena.

1:0 je bilo u 75′. Dimitrijević koji je ušao u igru nekoliko minuta pre ove akcije, upošljava Bađija, koji centrira loptu po travi na suprotnu stranu. Tu je prvo kratak bio Dimitrov, ali je Bastajić uklizao na loptu i kraj stative je smestio u mrežu.

Tek tada su se stare „čekalice“ otvorile. Pritisak igrača u crvenoj opremi je tada bio sve jači. Dve prilike je imao gost do poravnanja rezultat, a posebno je bio školski izveden udarac Piščevića u 81′. Taj šut po travi kroz šumu novu je otišao tik kraj desne stative gola domaćina. Bastajić je napravio novu magiju u 85′. Pravu piruetu je napravio i sebi stvorio priliku za šut. Lopta na njegovu nesreću odlazi tik kraj stative Javora.

1:1 je bilo u 87′. Dugo je trajala akcija gosta. Loptu sa desne strane napada neometen upućuje gostujući igrač na suprotnu stativu gde se iz drugog plana ubacio Sević, kome nije bilo teško da neometen glavom sa pet metara zakuca loptu u mrežu.

Istorija se po zeleno bele nažalost ponovila. Često, čak prečesto su se Ivanjičani provlačili u ovim utakmicama na gostovanju u Inđiji. Bod koji gostu možda i znači direktan plasman u Super ligu Srbije.

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 1.000. Sudija: Dalibor Manojlović, pomoćnici: Miloje Milićević i Stefan Vojnić. Četvrti sudija: David Matić. Delegat: Radomir Elezović. Strelci: Bastajić 75′ – Inđija i Sević 87′ – Javor-Matis. Žuti kartoni: Dimitrov 63′ – Inđija, Piščević 67′, Josović 73′, Đerić 90+3′, Cucković 90+4′ – Javor-Matis.

Inđija: Preković  (K), Veličković, Vraštanović (Banjac 82′), Bjeličić, Ivančević (Dimitrijević 71′), Dimitrov (Vidić 79′), Ilić, Bastajić, Anđelković, Rogač, Bađi. Trener: Srđan Blagojević.


Javor Matis: Jevrić, Dolmagić (Sević 61′), Josović (Cvetković 76′), Piščević, Đerić, Marković, Maričić, Kolaković, Petković, Amanović, Cucković. Trener: Igor Tufegdžić.