XS
SM
MD
LG

Slavijino djete poguralo Mostar

Tamara Stojanović


Tamarara Stojanović, nekadašnja odbojkašica Slavije iz Istočnog Sarajeva ,studentica je druge godine novinarstva. Mlada odbojkašica SOK-a Mostar ovaj vikend je zajedno sa svojom ekipom  osigurala klubu ulazak u Premijer ligu.

-Koliko dugo treniraš odbojku?

Odbojku treniram od trećeg razreda osnovne škole, a sada sam već druga novinarstva, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Mostaru. Treniram, dakle već 12 godina.

-Koja su najznačajnija takmičenja  u kojima si sudjelovala?
 

Bilo je stvarno puno takmičenja koja su bila značajna, barem iz moje perspektive. Kada bih morala, izdvojila bih nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

-Što za tebe predstavlja odbojka? 

Za mene je odbojka život. Veoma sam joj zahvalna što mi stalno omogućava razne priče koje obogaćuju moj život, kako na terenu, tako i van njega.

-Studiraš i treniraš. Možeš li nam reći malo više o tome kako uspijevaš organizirati svoje vrijeme i uspješno rješavati sve obveze?

Moram priznati da bolje funkcionišem kad imam više obveza. Kad imam puno toga za uraditi, puno mi je lakše sve završiti na vrijeme, nego kada imam samo jednu obvezu… Ali, sigurno da se sve može stići kad je jaka volja za uspjehom i napretkom.

-Koliku podršku dobijaš od porodice  i prijatelja? 
 

Iskreno kada sam se tek počela baviti ovim sportom, podrška i nije bila izričito prisutna, ali s godinama sam je dobila, a danas je imam maximalno.

-Jesi li zadovoljna svojim uspjesima?
 

U čovjekovoj prirodi je tako da nikada ne možete potpuno biti zadovoljni, pa tako ni ja nisam. Nadam se i želim još više napredovati…

-Tamara, uz to što sama treniraš, igraš utakmice, i uz to redovno rješavaš ispite , ti imaš i grupu  djece koju također treniraš. Pa reci nam, ispunjava li te i to dodatno?
 

Djeca me najviše ispunjavaju, ujedno i odmaraju. Jako je lijepo raditi s djevojčicama koje su pune pozitivne energije i svu tu energiju uspiju svaki trening .


-I za kraj, nakon posljednje dobijene utakmice, kakvi su vaši utisci i kako ste to proslavile?

Cijela ekipa, zajedno s našom upravom je ponosna što smo uspjeli ostvariti cilj koji smo postavili na početku sezone. U skladu s tim smo i proslavili ovogodišnju titulu, u krugu sportske porodive.