XS
SM
MD
LG

Vlasenica lako preko Birča

Vlasenica je na svom terenu, u komšijskom derbiju,  opravdala epitet favorita, ubjedljivo savladavši Birač iz Dervente, rezultatom 3:1.

Pred sami susret sa ekipom iz Dervente, u taboru Vlaseničana došlo je do određenih problema, koji su kulminirali ostavkom trenera Vladimira Janjića, tako da je u prvih pola sata ovog meča viđeno blijedo izdanje domaće ekipe. Iako su šanse imali Došić, koji sam izlazi pred Bogičevića, ali šalje loptu preko gola, i Milovanović, nakon centaršuta Piljanovića, čiji udarac golman gostiju brani, igra nije bila na nivou na kome su Vlaseničani do sada igrali. U 18. minutu, nakon prekršaja nad Đurićem, kapiten Birča odlično centrira, a Borić ramenom smješta loptu iza leđa golmana D. Kovačevića, za vođstvo od 0:1. Nakon pogotka gostiju, domaća ekipa se budi i nakon nekoliko polušansi, u 32. minutu, Milovanović odlično reaguje sa desne strane, nakon asistencije Piljanovića, i sprema loptu iza leđa Bogičevića za poravnanje rezultata. U drugi dio Vlaseničani kreću ofanzivno i ponovo Došić propušta odličnu šansu za preokret. Nakon sedam minuta igre Milovanović sam uzima loptu, prolazi nekoliko gostujućih igrača, i preciznim šutom po zemlji, drugi put trese mrežu nemoćnog Bogičevića. Gosti nisu imali vremena da se snađu,  kad domaća ekipa postiže i treći pogodak. Došić odlično spušta loptu glavom za Piljanovića kojem nije bilo teško da  je pošalje u nebranjeni dio mreže ekipe iz Dervente, za 3:1. Do kraja susreta nijedna ekipa nije stvorila izgledniju šansu, tako da se on završio bez promjene rezultata. Sjenku na ovaj meč bacilo je nesportsko ponašanje dvojice igrača, rezervista Trninića i Đokića,  koji su se pokoškali u samom finišu meča, pa ih je sudija Đukić obojicu poslao u svlačionicu.  

Sa tri osvojena boda Vlaseničani su smanjili zaostatak za ekipama koje zauzimaju prva tri mjesta na tabeli.

„Iz utakmice u utakmicu sve smo bliži liderskoj poziciji i s obzirom na ujednačenost ekipa, posebno 4-5 koje se bore za ulazak u viši rang takmičenja, sigurno je da će u nastavaku prvenstva biti velika borba za svaki bod. Znali smo da će Birač, koji se bori za opstanak, doći ovdje po bodove spasa, ali nijednog trenutka nismo dozvolili da pobjeda dođe u pitanje. Uprkos problemima koje smo imali u proteklih par dana, dokazali smo da imamo karakter i kvalitet i nismo dozvolili nikakvo iznenađenje. Našim navijačima smo dugovali ovu pobjedu za bezrezervnu podršku koju nam pružaju na svim domaćim utakmicama“, kazao je Petar Došić, prvotimac Vlasenice.

FK Vlasenica

Vlasenica – Birač (Derventa) 3:1 (1:1)

Gradski stadion u Vlasenici

Gledalaca: 120

Sudija: Stefan Đukić (Bijeljina)

Strijelci: 0:1 Borić u 18, 1:1 Milovanović u 32, 2:1 Milovanović u 52, 3:1 Piljanović u 56.

Žuti kartoni: Majstorović (Vlasenica), Vitić (Birač)

Crveni kartoni: Marko Trninić (Vlasenica) i Saša Đokić (Birač), oba u 89.

Vlasenica: D.Kovačević, M.Kovačević, Mijatović, Kurtuma, Božić, Došić, Piljanović, Milovanović, Majstorović, Marković (od 58. Trninić), D.Petrović

Trener: Vladimir Janjić

Birač: Bogičević, Ml.Simić (od 54. Đokić), Mi.Simić, Andrić, R.Đurić, Kandić, Avramović, Borić, Vitić (od 46. Stanišić), Pejanović, Marković

Trener: Radenko Borić

Igrač utakmice: Milomir Milovanović (Vlasenica)