XS
SM
MD
LG

Nova pobjeda Emine

Emina - Iskra 4:1

Fudbalerke Emine iz Mostara pobjedile su ekipu Iskru iz Bugojna u četvrtom kolu Lige za prvaka na domaćem terenu ubjedljivim rezultatom 4:1.

Ekipa Zije Tojage nastavila je sa dobrim igrama u proljećnom dijelu sezone, te tako došla do šeste pobjede, u posljednjih sedam utakmica, dok je sa druge strane Iskra doživjela svoj četvrti poraz u prvenstvu.

Utakmicu su bolje otvorile domaće igračice, jer su povele već u 10. minuti. A. Isaković je veoma dobro šutirala, Begić je odbranila njen udarac, ali na odbijenu lotpu natrčava Kreća i postiže pogodak za 1:0.

Potom je Emina nastavila da napada, do kraja prvog dijela igre Kršo je imala šansu u 37. minuti, no pogodila je stativu. A. Isaković se takođe ponovo našla u šansi, izašla je jedan na jedan, međutim Begić dobro postavljena.

U nastavku meča Emina je povećala prednost, igrala se 51. minuta kada je A. Isaković uputila centaršut u šesnaesterac, lošu reakciju čuvara mreže ekipe Iskre iskoristila je Gačanica i zatresla mrežu za 2:0.

Iskra je samo dva minuta kasnije uspijela da smanji rezultat, Haračić je između dva štopera uposlila Dijaković koja je postigla fenomenalan pogodak desnom nogom u rašlje i tako vratila svoju ekipu u ovaj duel.

Nekoliko minuta kasnije Iskra je mogla do poravnanja, Dijaković je imala veliku šansu, međutim njen pokušaj zaustavila je Faković. Na novi gol čekalo se do 86. minute, Hrelja je dugom loptom uposlila Gačanicu preko zadnje linije, kojoj nije bilo teško postići pogodak i vratiti prednost od dva razlike.

U nadoknadi vremena Velagić je nakon asistencije Bjelice postavila konačan rezultat ovoga meča. Minela Gačanica, dvostruki strijelac na utakmici, zadovoljna je ostvarenim

- Ostvarili smo još jednu veoma važnu pobjedu i tako učvrstili treću poziciju na tabeli, te dokazali da baš mi zaslužujemo biti tu gdje jesmo. Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv ekipe koja svakako zaslužuje respekt zbog pozicije koje drži, ali danas smo na terenu ipak bili dominantnija i bolja ekipa. Iskoristili smo prilike koje smo imali i kaznili protivnika sa četiri gola, tako da sam i više nego zadovoljna i ponosna na svoju ekipu. Sada čekamo sljedeći izazov, a to je utakmica protiv Lokomotive gdje također želimo ostvariti pobjedu i ostaviti bodove u Mostaru, izjavila je Minela Gačanica. Selma Omerović, trener Iskre čestitala je Emini na pobjedi.

Pred početak meča Emina - Iskra 4:1

- Emina je pokazala karakter po ko zna koji put i želim ovako javno da kažem da mi ispočetka nisu bili simpatična ekipa zbog svih ružnih dešavanja na utakmici u Mostaru, ali sada sa sigurnošću mogu reći da su tim koji ima i glavu i rep, tim koji ima odličnog trenera i igrački kadar koji može dostići visinu koju oni sanjaju, ovakvom igrom ništa manje i ne zaslužuju. Mogu poslužiti kao primjer kako se ekipa bori za grb i od srca im čestitam na pobjedi. Mi moramo čim prije riješiti neke stvari koje očigledno ne funkcionišu, jer uslovi koje imamo i podršku koju svakodnevno dobijamo ne uzvraćamo na pravi način. Ja vjerujem da ćemo se izdići iznad ovoga, više puta smo pokazale kakav smo tim, stojim iza svoje ekipe kao i uvijek, te već se okrećemo pripremi za sljedeće kolo kada dočekujemo SFK 2000 Sarajevo, kaže Selma Omerović.

ŽNK Emina Mostar - ŽNK Iskra Bugojno 4:1 (1:0).

Stadion: Rođeni. Gledalaca: 100. Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Nejra Aišpago (Sarajevo) i Aida Jusufović (Sarajevo). Žuti kartoni: Iskra (Koluh, Jović).

Emina: Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda (od 87. Bjelica), Ćurović, Husić, Gačanica, Velagić, Kreća (od 80. Hrelja), Kršo, A. Isaković. Trener: Zijo Tojaga.

Iskra: Begić, Jašarević, Piskić, Osmančević, Grebenar, Dijaković, Gradinović, Jović, Koluh, Bašić (od 55. Mlivo), Haračić (od 85. Ljubas). Trener: Selma Omerović.

Igračica utakmice: Minela Gačanica (Emina Mostar)

 

 


Lokomotiva 0 : 2 SFK 2000
Emina 4 : 1 Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 18 17 1 0 52
2 Iskra 18 13 1 4 40
3 Emina 18 12 0 6 36
4 Lokomotiva 18 9 0 9 27