XS
SM
MD
LG

Iskra bolja od Lokomotive

Iskra Bugojno

Fudbalerke Iskre iz Bugojna pobjedile su ekipu Lokomotivu iz Brčkog u posljednjoj utakmici u ovoj sezoni u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. Ekipa Selme Omerović je u 6. kolu Lige za Prvaka savladala domaći tim minimalnim rezultatom 0: 1.

Bugojanke su tako sezonu okončale na drugom mjestu sa 43 osvojena boda, ostvarile su 14 pobjeda, 1 nerješenu i 5 poraza, dok je Lokomotiva završila prvenstvo na četvrtom mjestu sa 27 osvojenih bodova, sa 9 pobjeda i 11 poraza.

Početak meča bolje je otvorila gostujuća ekipa, koja je već u 2. minuti imala šansu preko Mlivo, ali šutirala je pored gola. Zatim u 8. minuti prva šansa dolazi za Lokomotivu, Zukić je ubacila loptu iz kornera, najbolja u skoku Mešanović, no lopta odlazi preko gola.

U 15. minuti utakmice, Osmančević je pucala direktno u golmana Fačić. Tri minute poslije Damjanović šalje loptu u protor za Mujkić, koja izlazi 1 na 1 sa Kundić, no kapiten Iskre je izašao kao pobjednik.

U 27. minuti ponovo se našla Mujkić u veoma dobroj šansi, ali opet je Kundić izašla kao pobjednica i odbranila njen udarac.

Onda u 35. minuti meča, Dijaković je uzela loptu na sredini terena i povuka kontranapad, poslala loptu u prostor za Osmančević, ipak dobra intervencija Fačić. Izdvojićemo još jednu šansu domaće ekipe u nadoknadi prvog poluvremena kada je Damjanović šutirala pored lijeve stative.

U nastavku utakmice prva velika šansa viđena je tek u 60. minuti, Damjanović se našla u šesnaestercu sa loptom, ali je šutirala preko gola. Zatim u 64. minuti Iskra je došla do prednosti, Haračić je prošla po desnoj strani, dodala loptu prema Osmančević, a ona završava akciju i zabija za 0: 1.

Do kraja meča, Grebenar je imala dobru šansu za Iskru, ali je njen pokušaj otišao preko gola. U nadoknadi vremena šansu za domaću ekipu imala je Mirkić, no njen pokušaj otišao je preko gola. Selma Omerović, trener Iskre zadovoljna je nakon ostvarene pobjede.

- Pa mi smo i prije utakmice znali da nas čeka jedan težak izazov, iako ova utakmica nije imala neki rezultatski značaj. U utakmicu smo ušli zaista dobro, imali smo terensku inicijativu, odmah smo u prvoj minuti imali dobru šansu, nakon toga je Lokomotiva malo uzvratila, poslije toga su se redale šanse, ali eto u konačnici mi smo postigli gol, slavili minimalnim rezultatom i ja sam zadovoljna. Iskoristila bi priliku da čestitam svojoj ekipi, te da se zahvalim Lokomotivi na domaćinstvu, na gostoprimstvu i da im poželim sreću finalu Kupa BiH.

Trener Iskre osvrnula se i na cijelu sezonu.

- Pa moram biti iskrena, mislim da smo ipak previše kikseva napravili za ekipu kakva je Iskra i za ovaj trud koji je uložen. Mislim da smo neke utakmice zaista izgubili isključivo zbog toga što nismo imali dovoljno srca, pa i dovoljno želje u tom trenutku i zbog toga mi je krivo. Nisam u konačnici nezadovoljna drugim mjestom, to je realna nekako situacija u ovom trenutku, ali smatram da smo u pojedinim utakmicama mogli dosta više pružiti nego što jesmo, ali dobro fudbal je takav, neke se stvari dešavaju bez razloga, ali dobro u konačnici zaista nisam nezadovoljna. Sada ide pauza, okupljamo se 1. jula i krećemo sa pripremama za novu sezonu, dodala je Selma Omerović.

Izjavu od domaćeg trenera nismo uspijeli dobiti.

Lokomotiva - Iskra

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Iskra Bugojno 0: 1 (0: 0).

Stadion: Lokomotiva. Gledalaca: 100. Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo). Pomoćnici: Almira Spahić (Sarajevo) i Jovanka Višekruna (Banja Luka). Žuti kartoni: Iskra (Jašarević, Bajrić).

Lokomotiva: Fačić, Džanić, Vrsajko, Mešanović (od 79. Mirkić), Trujić, Vujadin, Ćosić (od 46. Gavrić), Zukić, Škahić (od 46. Kešetović), Damjanović, Mujkić. Trener: Milorad Ilišković.

Iskra: Kundić, Jašarević, Piskić, Mlivo (od 72. Jović), Osmančević, Grebenar, Dijaković, Gradinović, Koluh, Bašić (od. 82 Kelić), Haračić (od 70. Bajrić). Trener: Selma Omerović.

Igračica utakmice: Adina Osmančević (Iskra Bugojno).

 

 

 

 

 

 

 


Lokomotiva 0 : 2 SFK 2000
Emina 4 : 1 Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 18 17 1 0 52
2 Iskra 18 13 1 4 40
3 Emina 18 12 0 6 36
4 Lokomotiva 18 9 0 9 27