XS
SM
MD
LG

Tamara Ćešić, odbojkašica SOK Mostara: Da opstanemo u Premijer ligi i pokažemo da zaslužujemo bh. elitu

Studentski odbojkaški klub/SOK/ “Mostar” ponovo će od naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH, a jedna od zaslužnih za ovaj uspjeh je i kapiten mostarskog kluba Tamara Ćešić.

Foto arhiva Tamara Ćešić

Inače, ova rođena Brčanka osim što igra u Mostaru studnent je i treće godine na Filozofskom fakultetu u Mostaru na odsjeku Odnosi s javnošću, kaže kako povratak Mostara u odbojkašku bh. elitu nije slučajan. 

“Od samog početka sezone ozbiljno smo ušle u šampionat i imale samo jedan cilj, ponovo igrati Premijer ligu BiH. Moram reći da nije bilo lako, ali kad pogledate tabelu 18 pobjeda u isto toliko utakmica uz samo 11 izgubljenih setova to izgleda impresivno”, govori Ćešić.

U finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu Mostarke su sa dva nula u pobjedama nadigrale ekipu Orašja, te im nisu dozvolile ni set da osvoje.

“Bez većih problema smo rješile ova dva meča. Meni lično je bilo drago što sam u Orašju blizu mog Brčkog te sam imala veliku podršku mojih roditelja i prijatelja.Kada je riječ o meč u Mostaru, jednostavno uz tu publiku samo pobjeda je dolazila u obzir”, dodaje ova lijepa odbojkašica koja je ponikla u Jedinstvu.

Foto: SOK Mostar

 

Kada je riječ o nastupu SOK-a u eliti naredne sezona, Ćešićeva ističe da je  cilj je ostati u eliti.

“Potrudićemo se da ostanemo u Premijer ligu BiH, kako nam se ne bi desila prethodna sezona kada smo ispali zbog manjka sportske sreće. Nadam se da će tokom pauze klub angažovati i neka pojačanja, a istovremeno zadržati i okosnicu sadašnjeg tima kako bi bile konkurentne i osigurale opstanak u ligi”, kaže Ćešić.

Ipak, biće i odlazak iz Mostara, a prema riječima Ćešićeve nekoliko igračica će otići zbog toga što su završile školovanje pa žele da nastave dalje.

“Većina djevojka je u Mostaru radi školovanja, ali i ljubavi ka odbojci. Jednostavno životni putevi ih vode dalje, te tako mjenjaju i klub. Kada je riječ o mojim daljima planovma, sigurno je da ću i naredne sezone biti u dresu Mostara i igrati Premijer ligu, a za dalje ćemo vidjeti”, zaključuje kapiten SOK-a.

SOK učesnik Svjetskih univerzitetskih igara

Studentski odbojkaški klub “Mostar” pobjednik je Svjetskih univerzitetskih igara koje su odigrane u Antverpenu, gdje su u finalu sa 2:0 u setovima bile bolje od KdG Univerziteta iz Belgije.

“Odlično isksutvo za mene, ali i za sve djevojke. Išle smo rasterećemo bez pritiska, jednostavno da igramo odbojku i uživamo što nas je na kraju dovelo do prov mjesta.  Na igama je bilo 28 Univerziteta, a u konkurenciji odbojkašica nastupalo je devet ekipa iz Belgije, Italije, Češke, Engleske, Švajcarske”, kaže Ćešić.

Foto arhiva Tamara Ćešić