XS
SM
MD
LG

Banovići odbranili titulu šampiona

Titula ostala u Banovićima: Banovići - Orlovi

Košarkašice Orlova nisu uspjele napraviti još jedno iznenađenje u finalnoj seriji plej-ofa za šampiona Bosne i Hercegovine. U petom, odlučujućem meču, Orlovi su poraženi od Banovića  sa ubjedljivih 94:63 (27:18,17:18,24:10,26:17), a tim iz Banovića tako je došao do trećeg trijumfa.

Domaće košarkašice bolje su počele meč i početkom druge četvrtine su došle do dvocifrene prednosti. Gošće su nakon toga uspjele da zaigraju bolje, prije svega u odbrani i na poluvrijeme se otišlo sa osam poena prednosti za Banoviće (44:36).

Početkom drugog poluvremena opet puno bolja igra Banovića, koji pred posljednju četvrtinu imaju nedostižnih 22 poena razlike (68:46) pa su do kraja rutinski sačuvali prednost i slavlje je moglo da počne.

U pobjedničkom timu najbolja je bila Nikolina Zubac sa 23 poena i 10 skokova, Dženita Ikanović je dala 17, Maida Lačić 16, a Dragana Zubac 15 poena uz osam skokova.

Na drugoj strani Vida Emeše je dala 16 poena uz 10 skokova, a 16 poena je ubacila i Milica Zeljković.

Podsjećamo, Orlovi su uspjeli prvi doći do brejka. Poveli su sa 2:1 u seriji, međutim, Banovići su u vratili brejk i zabilježili pobjedu u odlučujućem meču.

Izvor: Srpskainfo.com