XS
SM
MD
LG

Borac kreće od Konjuha

Borac - Bosna Visoko (arhiva)

 

Rukometaši Borca od starta polusezone odigrali su ukupno 25 utakmica u svim takmičenjima (Premijer liga BiH, Kup BiH, Kup Republike Srpske i Challenge kup). 8. maja crveno-plavi su odbranili trofej u kup-takmičenju na nivou RS BiH, a od sutra ih očekuje borba za duplu krunu, odnosno povratak šampionske titule u grad na Vrbasu.

Sistem takmičenja u Premijer ligi BiH znatno je drugačiji nego u prethodnim sezonama. U pojedinima se, nakon ligaškog dijela, igrala Liga za šampiona, u pojedinim ne kao što je bio slučaj u prethodnoj, dok će se ove godine, odlukom čelnika Saveza, igrati plej-of sa 8 timova (timovi plasirani od prvog do sedmog mjesta i Izviđač koji je nastupao u Gazprom ligi).

Prvoplasirani tim nakon ligaškog dijela igraće sa sedmoplasiranim, Izviđač će ukrstiti koplja sa šestoplasiranim, ekipa koja je zauzela drugo mjesto za polufinale će se boriti sa onom koja je stala na petom stepeniku, dok će međusobno igrati trećeplasirani i četvrtoplasirani tim.

Četvrtfinalna i polufinalna faza doigravanja igraju se po kup-sistemu, dok će novi šampion BiH postati ona ekipa koja prva u finalnoj seriji upiše dvije pobjede. Borčevi rukometaši, koji su nakon 26 kola osvojili treće mjesto, u četvrtfinalu, koje, kako rekosmo, počinje sutra, igraće protiv Konjuha, prvi meč igra se u Živinicama, a revanš 22. maja u Banjaluci.

Ukoliko uspješno preskoče prvu prepreku, rukometaši Borca će u borbi za finale igrati 25. i 29. maja protiv boljeg iz duela Gračanice i Leotara. Termini finalnih utakmica su 1, 8. i, ukoliko je potrebno, 12. jun.

Parovi četvrtfinala

Gračanica – Leotar

Izviđač – Vogošća Poljine Hills

Bosna (Visoko) – Sloga (Doboj)

Borac – Konjuh