XS
SM
MD
LG

Terzić u Fiorentini

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela juče je najavio, a danas je definitivno i potvrđen prvi transfer jednog igrača iz redova Crvene zvezde.

Još ranije je bilo poznato da se mladi levi bek crveno-belih Aleksa Terzić nalazi na meti italijanske i Fiorentine, a danas su svi detalji transfera utanačeni. Po slovu ugovora Crvenoj zvezdi će na ime obešteđenja pripasti milion i po evra, a mladi reprezentativac naše zemlje odlazi u klub u kojem je u prošlosti internacionalnu karijeru gradio veliki broj fudbalera.

Aleksa Terzić je rođen u Beogradu 17. avgusta 1999. godine. Prve fudbalske korake napravio je u ekipi OFK Mladenovac, a sa svega 11 godina prelazi u naš klub u kojem je prošao celokupnu fudbalsku školu. Za prvi tim Crvene zvezde odigrao je dva susreta. Debitovao je 20. jula prethodne godine u meču 1. kola Super lige Srbije Crvena zvezda-Dinamo Vranje 3:0. Prolećni deo sezone 2018/19 proveo je na pozajmici u „B“ timu našeg kluba, ekipi Grafičara za koji je zabeležio deset nastupa.