XS
SM
MD
LG

SKANDALOZNO: Dovedeno u pitanje odigravanje finalnog susreta Kupa Srbije za dame!!!

Kup Srbije u fudbalu za dame došao je do svoje same završnice za sezonu 2018/19. U finalnom susretu, meču koji će odlučiti o nosiocu trofeja za aktuelnu sezonu, trebali bi da se u subotu 1. juna sastanu zvanični branilac trofeja ekipa ŽFK Crvena zvezda i šampion Srbije ekipa ŽFK Spartaka iz Subotice. Namerno je u prethodnoj rečenici napomenuto da bi u finalu trebale da se sastanu dve ekipe, pošto prema poslednjim informacijama kojima raspolažemo, pitanje je da li će do ovog susreta i doći.

Fudbalerke Crvene zvezde u prethodnoj rundi takmičenja eliminisale su u dvomeču zemunsku Slogu rezultatima 2:1 i 0:0, dok su Subotičanke bile bolje od niškog Mašinca Trejs PZP (6:0; 1:2). Još ranije rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije donelo je odluku da se finalni susret ovogodišnjeg Kupa Srbije za dame odigra u Surdulici na stadionu FK Radnik. Međutim, projektovani domaćin je u danu odigravanja revanš mečeva polufinala iznenada odustao od domaćinstva, pravdajući svoju odluku renoviranjem travnatog terena na surduličkom stadionu. Samim tim prema propozicijama takmičenja finalisti su stekli pravo da podnesu kandidaturu za odigravanje finalnog susreta. Očekivano obe ekipe su izrazile želju da budu domaćini, a u takvim situacijama običaj je da se meč odigra na neutralnom terenu u gradu u kojem bi se propagirao ženski fudbal.

(Ne)očekivano, FSS je danas bez konsultacija sa predstavnicima ŽFK Crvena zvezda samovoljno doneo odluku da se finalni meč ovosezonskog nacionalnog kupa odigra u Subotici na Gradskom stadionu u Dudovoj šumi sa početkom od 20 časova.

Povodom aktuelnih dešavanja naš portal je kontaktirao predsednika ŽFK Crvena zvezda prof dr Svetu Mirkovića. Prvi čovek našeg ženskog fudbalskog kolektiva nije želeo da komentariše aktuelna događanja sve do sastanka UO ŽFK Crvena zvezda koji će se održati u utorak 28. maja. Tek tada će biti poznato kakve će mere preduzeti naš klub, ali kako se nezvanično saznaje dovedeno je u pitanje odigravanje finalnog susreta jer je jasno da je jedan od finalista u nepovoljnijem položaju, da ne kažemo da se ekipa subotičkog Spartaka direktno favorizuje od strane rukovodstva FSS.

Portal „mojacrvenazvezda.net“ postavlja pitanje zvaničnim organima naše krovne fudbalske organizacije. Kome smeta ŽFK Crvena zvezda i uspesi kluba? Da li je ŽFK Crvena zvezda kriva što se prethodne sezone odvažila i osvojila trofej koji, kako bi neki želeli, sme da pripada samo jednoj ekipi, dok su svi ostali tu samo da popune broj i daju legitimitet „večitom osvajaču svih trofeja“ u državi Srbiji?

Za kraj, moramo postaviti i pitanje registracije igračice Kristine Tanasković za ŽFK Spartak Subotica. Dotična devojka celokupnu sezonu nastupala je za ekipu sa severa Srbije, a kako je i Registraciona komisija FSS-a utvrdila, njena registracija za trenutni klub nije učinjena po pravilima i statutima Fudbalskog saveza Srbije. Da li je samim tim i celokupni šampionat naše zemlje za sezonu 2018/19 neregularan?

Nadamo se da će neko povodom svega ovoga reagovati i omogućiti svim ovim divnim devojkama, koje sa toliko žara igraju fudbal u ni malo lakim uslovima, da se bave sportom i da znaju da će njihov rad i trud biti nagrađen isključivo na sportskom terenu bez zakulisnih radnji fudbalskih moćnika.