XS
SM
MD
LG

Ozrenski sokolovi lete visoko

Ozrenski sokolovi

U predivnom fudbalskom ambijentu pred oko 300 gledalaca u odlučujućoj utakmici za plasman u Područnu ligu Doboj, Ozrenski sokolovi su savladali domaću ekipu Poleta rezultatom 4:3. Oni su osvojili šampionsku titulu u Međuopštinskoj ligi Doboj i plasirali se u viši rang. Dok će Polet igrati baraž sa drugoplasiranom ekipom iz Međuopštinske lige Šamac-Modriča.

Već od samog starta Sokolovi su krenuli odlučno, odnosno nisu došli da se brane. Već u petom minutu dolaze u vođstvo nakon greške odbrane i golmana Brestovca. To je iskoristio Boris Jaćimović zaobišao ga i pogodio praznu mrežu za 0:1. Nakon toga nisu stali nego su nastavili da atakuju. Igrao se 26. minut kada dobar udarac Jaćimovića brani golman Poleta. Samo minut kasnije nova radost gostiju i njihovih navijača, Brestovac je ponovo odbranio jedan udarac gostiju, a na odbijenu loptu natrčava Nemanja Ristić i pogađa za 0:2. U samom finišu prvog dijela, tačnije u 40. minutu šut Nikole Slijepčevića odlazi pored gola.

U nastavku Boljanićani ponovo kreću jako ka golu. U 53. minutu dosuđen je kazneni udarac za Sokolove, kada je u šesnaestercu oboren Stanković. Isti igrač je namjestio loptu na kreč i matirao Brestovca za 0:3. Samo minut kasnije iskusni Dario Narić svojim golom smanjuje vođstvo gostiju 1:3.

Tekao je 69. minut u stopostotnoj šansi za goste našao se Marko Stanković, jedan na jedan sa golmanom Brestovcem koji je uspio da odbrani. U 74. minutu dobar prodor napravio je Nikola Slijepčević, asistirao je do Grabovca koji je bio u odličnoj situaciji, međutim spetljao je se i prilika je otišla u nepovrat. Minut docnije Nikola Slijepčević postiže gol za 2:3. Podnovljani tada kreću još agilnije u napad. Najbolji igrač susreta u 82.minutu donosi povećanje rezultata u korist Ozrenskih sokolova 2:4. Tri minuta kasnije najbolji strijelac lige Nikola Slijepčević postavio je konačan rezultat 3:4.

 
Slave Ozrenski sokolovi

Tim Ozrenski sokolovi postali šampini Međuopštinske lige Doboj...

Posted by Sport DC on Monday, June 3, 2019

-Zahvaljujemo se domaćoj ekipi na fer i korektnoj igri. Ali srce naših Sokolova na terenu bilo je jače i presudilo je u borbi za pobjedu. Zahvaljujemo se svim ljudima koji su nam dosad pomogli u ovim teškim vremenima u fudbalskim klubovima. Nadamo se da će još ljudi prepoznati ovaj naš uspjeh i pružiti nam pomoć. Mi ne planiramo stati na ovome cilj nam je treća liga. Želim da se zahvalim svojim saigračima i upravi kluba koji su dali sve od sebe u ovoj polusezoni, a najviše našem šefu stručnog štaba Zoranu Paniću koji je vjerovao u nas. Takođe našim vjernim Stršljenovima koji su bili naš 12. igrač i kod kuće i na strani. – rekao je Slobodan Gavrić čuvar mreže Ozrenskih sokolova.   

Po prikazanom u derbiju obje ekipe su zaslužile plasman u viši rang. Nadamo se da će i Polet kroz baraž uspjeti i da će ove dvije ekipe i naredne sezone igrati jedni protiv drugih. Treba napomenuti da su Sokolovi drugi dio prvenstva odigrali perfektno bez i jednog izgubljenog boda i zasluženo su na tronu. 

Međuopštinska liga Doboj: „Sokolovi” lete u viši rang

Polet – Ozrenski sokolovi 3:4 (0:2) (FOTO)

PODNOVLJE – Strijelci: 0:1 Jaćimović u 4, 0:2 Ristić u 27, 0:3 Stanković u 53 (iz jedanaesterca), 1:3 Dario Narić u 54, 2:3 Slijepčević u 75, 2:4 Jaćimović u 82, 3:4 Slijepčević u 85.minutu. Stadion: „12. Heroja“. Gledalaca: 300. Sudija: Goran Ilić (Doboj). Pomoćnici: Dejan Sunarić i Boban Ristić (oba iz Doboja). Delegat: Slobodan Vasiljević (Doboj). Žuti kartoni: Dejan Narić, Miloš Narić, Grabovac, Slijepčević (Polet), Antonić, Gordan Vasić (Ozrenski sokolovi).

POLET: Brestovac, D.Bašić, Dejan Narić (od 46.minuta Reljić), Petrović, Slijepčević, L.Bašić (od 56.Jovanović), Miloš Narić, Grabovac, Đekić, Aladžić, Dario Narić.

OZRENSKI SOKOLOVI: Gavrić, Gordan Vasić, Đukić, Dragojlović, Lazarević (od 85.minuta Radojčić), Cvjetković (od 78. Mišić), Kršić, Ristić, Antonić, Stanković, Jaćimović.

Igrač utakmice: Boris Jaćimović (Ozrenski sokolovi)


Polet 3 : 4 Ozrenski sokolovi
Liješće 4 : 2 Zadrugar
Željezničar 0 : 3 Zborište
4. juli : Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ozrenski sokolovi 14 10 2 2 32
2 Polet 14 9 1 4 28
3 Zborište 14 8 2 4 26
4 Zadrugar 14 6 3 5 21
5 27. Juli (-3) 14 6 3 5 18
6 Liješće 14 4 4 6 16
7 Željezničar (-3) 14 3 1 10 7
8 4. juli (-3) 14 1 2 11 2
9 Radnički 0 0 0 0 0