XS
SM
MD
LG

Budi se istok i zapad...

FK BSK iz Banjaluke danas je na protokol FSRS predao zahtev o želji koju ligu hoće da igra u sezoni 2019/20, a on je naslovljen na predsednika Milu Kovačevića. U dokumentu pod naslovom “Zaštita regularnosti takmičenja” koji je potpisao predsednik kluba Novak Damjanović piše:

“Zahtevamo od Vas da ispoštujete našu odluku da se takmičimo u Regionalnoj ligi, grupa zapad, ili bilo kojoj Regionalnoj ligi u Republici Srpskoj. Mi više nećemo da trpimo Vaše nakaradne odluke i Vaših članova Izvršnog odbora. Prošle godine smo ispali iz lige zbog vaše odluke, Borac nije obezbedio licencu, BSK platio ceh. Utakmica Modriča – Vranjak nameštena, BSK platio ceh. Utakmica Ozren – Mladost (Donja Slatina) nameštena, BSK platio ceh.

Ove godine su protiv BSK-a, a u dresu OFK Brdo igrali igrači iz Austrije, a BSK platio ceh. Utakmica u Kneževu odigrana u neregularnim uslovima. Više od pola lige nema nikakve uslove za takmičenje. Nemaju mnogi mlađe kategorije, svlačionice, pojedini klubovi imaju poljske “ve ce-e”, ali ne i tuševe, neki nemaju, ili uglavnom imaju, samo jedanaest igrača, nemaju licencirane trenere…

Tražimo od Vas predsedniče da tome stanete u kraj.

Isto tako svi znamo da se odluka o skraćenju lige mora doneti godinu dana ranije, a ne uoči same takmičarske sezone. Za naše tvrdnje imamo dokaze, a to su Vaši uposlenici i vrli članovi takmičarskih organa.

I na kraju Vas molimo da prestanete plašiti ljude kaznama i ucenama jer nas u FK BSK to ne zanima”.