XS
SM
MD
LG

Stadion zapušten, klub pred raspadom: Upitan nastavak fukncionisanja FK Han Pijesak

FK Han Pijesak je u proljeće 2017. godine reaktivirao seniorski pogon, te su se priključili Regionalnoj ligi Republike Srpske grupa ''Jug''.

Zahvaljujući velikom entuzijasti, Pavlu Golijanu, klub je uspješno funkcionisao dvije godine, takmičio se u svim starosnim kategorijama, međutim, po svemu sudeći i ovaj sportski radnik Han Pijeska je digao ruke od kluba.

Kako smo uspjeli saznati, Golijan je najavio odlazak ljudima iz uprave kluba, mada zapravo i nije baš najjasnije ni ko je trenutno u upravi ovog kolektiva iz Han Pijeska budući da se više od godinu dana nije održao nikakav sastanak.

Stanje u klubu najbolje odslikava i stadion, koji je zarastao, a na nekim dijelovima je trava i po jedan metar. O tome više niko ne vodi računa, niti je očigledno ikome više i stalo da se na Han Pijesku ponovo igra fudbal.

Na sve to, Opština Han Pijesak je smanjila budžet kluba, kažu nam, te daju svega 8000 KM za sve takmičarske selekcije, što apsolutno nije dovoljno za normalno funkcionisanje kluba, pa se vrlo lako može desiti da nakon odlaska Pavla Golijana i klub bude rasformiran, a najviše će ispaštati djeca, koja su tu trenirala.

 


Sokolac 1 : 1 Željeznica
Romanija 4 : 2 OFK Podgrab
Rudo 3 : 0 Han Pijesak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sokolac 10 8 2 0 26
2 Željeznica 10 6 1 3 19
3 Rudo 10 5 1 4 16
4 Romanija 10 4 0 6 12
5 Han Pijesak 10 2 1 7 7
6 OFK Podgrab 10 1 3 6 6