XS
SM
MD
LG

Tabanci počeli pripreme za debi na regionalnom Istoku

Prozivkom i prvim treningom Tabanci su počeli pripreme za debitantsku sezonu u Regionalnoj ligi, grupa Istok.

Spremaju se za debitantsku sezonu na regionalnom Istoku: FK Tabanci

Slaviša Milić, predsjednik novog regionalca, ističe da je takmičenje u višem rangu veliki izazov, pa da u skladu sa tim spremaju i ekipu.

„Do početka prvenstva ostalo je mjesec dana, tako da smo pripreme počeli u pravom trenutku. Šefu stručnog štaba Vidoju Đuriću odazvalo se petnaest igrača, dok će oni koji su bili opravdano odsutni u toku sedmice da se pridruže timu. Ekipa koja se izborila za lidersko mjesto u Područnoj ligi Birač je ostala na okupu, nije bilo odlazaka, ali smo, u skladu sa ozbiljnošću  novog ranga, doveli nekoliko provjerenih igrača koji već imaju iskustvo igranja u višim ligama. Naše redove su pojačali: Marko Bogičević, doskorašnji golman zvorničke Drine, napadač Bojan Stevanović, u prošloj sezoni  jedan od najboljih strijelaca u regionalnoj ligi, dolazi iz Podrinja, defanzivac Stefan Pečenica stiže iz Milića, štoper Jovan Tanacković iz Čelopeka, a osamnaestogodišnji defanzivac Dejan Radić, koji je kao član juniora Drine iz Zvornika nastupao i za seniore, biće najmlađi igrač u timu. Smatramo da smo napravili ekipu sa kojom opstanak na regionalnom Istoku nijednog trenutka neće biti doveden u pitanje, a nadamo se dobrim rezultatima i još boljoj poziciji na tabeli“, kazao je Milić.

On se osvrnuo i na proteklu sezonu u kojoj su Tabanci odličnim rezultatima „prošetali“ kroz Područnu ligu Birač na putu ka višem rangu.

„Mi smo na početku prošle sezone obećali da ćemo se izboriti za ulazak u društvo regionalaca i to smo i ispunili. Furiozno smo prošli kroz prvenstvo ubilježivši 16 pobjeda, jedan remi i samo jedan poraz. Imali smo najefikasniji napad u ligi, o čemu govori 60 postignutih pogodaka, a s obzirom da je naš golman savladan samo sedam puta, bili smo ekipa sa najmanje primljenih golova. Zijad Džafić je, sa 15 postignutih golova, bio najbolji strijelac u našem timu. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo našim navijačima i svima koji su bili uz klub, bodrili nas i bili dvanaesti igrač na svakoj utakmici, pomagali i moralno, ali i finansijski, da ostvarimo svoj cilj. Moram istaći i imena svih naših igrača koji su, pod trenerskom palicom Vidoja Đurića, iz utakmice u utakmicu bilježili nevjerovatne rezultate i uveli nas u regiju, a to su:  Žarko Stanojević, Radoš Čabak, Ilija Marković, Radomir Krstić, Marko Jokić, Aleksandar Kikić, Elvir Majlović, Stefan Jović, Slaviša Tomić, Predrag (V) Đurić, Filip Lučić, Filip Klisarić, Slaviša Milić, Zijad Džafić, Slaviša Simić, Ramiz Lupić, Predrag (R) Đurić, Boško Gajić i Miloš Gajić“, istakao je predsjednik Tabanaca.

Uporedo s pripremama, u Tabancima se  radi na uređenju  stadiona i rekonstrukciji svlačionica, kako bi do početka sezone  bili ispunjeni svi uslovi koje nalaže takmičenje u Regionalnoj ligi.


Pecka 3 : 0 Jasenica
Jardan 3 : 2 Jadar
Tabanci 3 : 0 Polet
Budućnost 3 : 0 Branjevo
Lokanj 3 : 2 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tabanci 18 16 1 1 49
2 Lokanj 18 15 0 3 45
3 Branjevo 18 10 1 7 31
4 Budućnost 18 7 3 8 24
5 Borac 18 7 3 8 24
6 Polet 18 6 5 7 23
7 Jadar 18 6 1 11 19
8 Pecka 18 5 3 10 18
9 Jasenica 18 4 3 11 15
10 Jardan 18 2 4 12 10