XS
SM
MD
LG

Vratio se Jovan Kutić

Jovan Kutić

 

Pred prvu domaću utakmicu u novoj sezoni (subota, 20.30 časova) protiv Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići Fudbalski klub Borac je doveo još jedno novo ime, tačnije pojačao je konkurenciju među stativama. Ugovor sa crveno-plavima potpisao je Jovan Kutić, dete Borca, koji je minule sezone branio u Krupi.

Tako se banjalučki velikan u svoje redove vratio još jedno svoje dete, a Kutić će pojačati konkurenciju na golmanskoj poziciji, a pored njega dres Borca su, od golmana, već zadužili takođe povratnik Mladen Lučić, Nemanja Trkulja i Marko Savatović. Kutić je prošao sve omladinske selekcije u crveno-plavom dresu, seniorsku karijeru je počeo u Laktašima, potom je prešao u Krupu u kojoj je proveo četiri poslednje godine. Jedno vreme, kratko je branio i gol OFK Lauša, a bio je i u nemačkom niželigašu Tus Brakeu 1896 iz Bilefelda.

-Iza mene četverogodišnje iskustvo u dresu Krupe koje mi mnogo znači, jedna šampionska sezona u Prvoj ligi Republike Srpske i tri u premijerligaškoj konkurenciji. Vratio sam se na Gradski stadion po želji trenera Branislava Krunića i stručnog štaba i nastojaću da opravdam poverenje i iskoristim šansu koju dobijem. Želim da napredujem u Borcu – rekao je kratko Jovan Kutić.

Njegov stariji kolega Mladen Lučić koji je ovog leta ponovo došao na banjalučki Gradski stadion iz redova bijeljinskog Radnika bio je junak meča na Grbavici protiv Željezničara (0:0). Ono što nisu uspeli da ukrote njegovi defanzivci jeste Mlađo, zaključao je vrata na svom golu, a isto želi da uradi i u subotu protiv Zvijezde-09.

-Bilo bi lepo kada ponovo ne bi primili gol, a da postignemo najmanje jedan. U prvenstvu se računaju golovi, pobede i bodovi, a mi želimo da u prvoj domaćoj utakmici savladamo rivala iz Etno sela Stanišići, overimo remi iz Sarajeva i nastavimo u pobedničkom ritmu. Atmosfera u ekipi je sjajna, pozitivna, nemamo kadrovskih problema, još samo da istrčimo na teren i pokažemo naš kapacitet i potencijal koji posedujemo. Ne potcenjujemo nijednog protivnika, ali verujem da ćemo protiv kluba iz Semberije opravdati ulogu favorita i zabeležiti pobedu – rekao je Mladen Lučić, „prvi pik“ na golu trenera Branislava Krunića.

U crveno-plavom taboru, posle startnog boda na Grbavici, oseća se deo euforije koja izuzetno motiviše fudbalere Borca.

-Stojimo čvrsto na zemlji, znamo da još uvek ništa veliko nismo uradili. Taj bod s Grbavice nam mnogo znači, nadam se da će tribine Gradskog stadiona u subotu biti znatno popunjene. Pozivan navijače i ljubitelje fudbala, simpatizere Borca da dođu u što većem broju, podrže nas i zajedno da se radujemo trijumfu. Borac mora da se izbori za mesto u vrhu Premijer lige BiH. Mnogo će nam značiti i naši verni „Lešinari“ s kojima je i u Sarajevu bili jednostavnije igrati protiv velikog rivala, kada čujemo njihovo bodrenje i pesmu – istakao je na kraju prvi golman Borca Mladen Lučić.

 

 

 

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8