XS
SM
MD
LG

Sjajna igra i ubedljiva pobeda Voše protiv Rada!

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Rada rezultatom 5:0 (3:0), u trećem kolu Super lige Srbije. Pred oko 4.000 gledalaca na „Karađorđu“, strelci za Vošu bili su Matić u 22, Đuričin u 23, Vinsent u 45. i Nešković u 74. i 81. minutu.

Pred početak utakmice, predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić uručio je golmanu crveno-belih Emilu Rockovu uramljen dres sa brojem 100 i njegovim prezimenom na leđima, povodom činjenice da je večerašnja utakmica bila njegova jubilarna 100. u dresu „stare dame“.

Kada je utakmica počela, Vojvodina je odmah preuzela inicijativu i prenela težište igre na polovinu rivala, ali u prvih dvadesetak minuta nije uspevala da stvori pravu šansu pred golom Rada.

Međutim, u 22. minutu, crveno-beli su došli do prednosti. Drinčić je izveo korner, a potom je sa druge strane Saničanin vratio loptu u peterac, gde je na nju natrčao Matić i sa dva metra je poslao u mrežu. Samo minut kasnije, već je bilo 2:0 za „staru damu“.

Ovoga puta, Matić je sa loptom ušao u šesnaesterac i odigrao pas do Đuričina, koji je uklizavanjem prosledio loptu u mrežu i tako povisio prednost svog tima.

U 28. minutu, Voša je imala novu lepu priliku, nakon što je Đuričin driblinzima prošao pored dvojice fudbalera Rada i potom proigrao Devetka, koji je šutirao sa petnaestak metara iskosa, ali je lopta otišla pored stative. Na drugoj strani, Rad je uzvratio pet minuta kasnije preko Kasalice, koji je šutirao iz slične pozicije kao Devetak, ali pravo u golmana Rockova.

Potom se na novu šansu čekalo do 45. minuta, kada je Voša postigla svoj treći pogodak na meču i to nakon sjajne akcije. Posle duplog pasa sa Stojkovićem, Bojić je odlično proigrao Vinsenta, koji je došao do lopte pre golmana Markovića, zaobišao ga i potom s lakoćom poslao loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu, Vojvodina je vrlo lako mogla da dođe do četvrtog pogotka u 66. minutu, kada je grešku pri dodavanju napravio jedan fudbaler Rada, a potom Bojić dobro proigrao Matića, koji je izašao sam ispred golmana, zaobišao ga i potom šutirao sa pet metara iskosa, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Samo četiri minuta kasnije, posle još jedne dobre akcije crveno-belih, Drinčić je petom dodao loptu do Stojkovića, koji je šutirao iz prve sa oko 18 metara, ali pravo u golmana Markovića. Ipak, što se nije desilo tada, zbilo se u 74. minutu.

Bojić je uputio pravovremeni pas do Neškovića, koji je preciznim udarcem sa desetak metara iskosa poslao loptu u dalji ugao golmana Markovića i tako povećao ionako ubedljivu prednost svoje ekipe.

Na novu radost velikog broja gledalaca na stadionu, čekalo se samo sedam minuta, pošto je već u 81. minutu bilo 5:0 za Vojvodinu, pri čemu su u završnici ponovo učestvovala dvojica istih igrača. Ovoga puta, Zukić je odlično proigrao Bojića, koji je u kontranapadu utrčao u šesnaesterac i potom nesebično proigrao Neškovića, a on je lako pogodio nebranjenu mrežu gostiju.

U 90. minutu, crveno-beli su mogli da postignu i šesti pogodak na meču, posle kontranapada koji je povukao Topića i pasa koji je uputio ka Bojiću, ali je vezista Vojvodine šutirao preko gola. Ostalo je 5:0, čime je Vojvodina zabeležila treću prvenstvenu pobedu ove sezone.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov – Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak – Drinčić, Đurišić (od 73. Nešković) – Đuričin (od 63. Zukić), Bojić, Vinsent – Matić (od 73. Topić).

Rad: Marković – Nikolić (od 46. V. Trifunović), Jovanović, Kasalica, Bašanović – M. Trifunović, Jagodić, Petrović, Stević – Ilić (od 46. Ristić), Smiljanić.