XS
SM
MD
LG

Emina bolja od Iskre

Emina Mostar

U derbiju trećeg kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine koji je odigran u Mostaru na stadionu Rođeni, fudbalerke Emine savladale su Iskru iz Bugojna minimalnim rezultatom 1:0. Ekipa Zije Tojage je tako stigla do druge pobjede uz utakmicu manje, dok su Bugojanke doživjele prvi poraz u novoj sezoni.

Od početka meča viđena je grčevita borba za svaku loptu, svaki dio terena, visok tempo i veoma kvalitetna igra. Sve je bilo još interesantnije, kada se zna da ove dvije ekipe već godinama igraju kvalitetne i zanimljive utakmice, te da se dobro poznaju.

Za domaću ekipu u prvom dijelu igre najbolju šansu imala je Hrelja, koja je sama izašla ispred Kundić, ali lopta je otišla pored stative. Potom je uzvratila Iskra preko Kuljanin, no nije bilo promjene rezultata. Nova prilika za Eminu u 24. minuti kada je A. Isaković šutirala preko gola. Devet minuta kasnije Abdaković je na asistenciju Kuljanin mogla dovesti svoju ekipu u prednost, ali rezultat je ostao 0:0. 

Nastavak meča donosi dosta uzbuđenja, u 67. minuti dosuđen je kazneni udarac za Eminu, nakon što je A. Isaković oborena od strane Lužić. Odgovornost u taboru domaćih preuzela je Husić i sigurno zatresla mrežu za 1:0. Ekipa Selme Omerović se nije predavala, pa je u 75. minuti imala najbolju šansu kada je Kuljanin šutirala glavom, ali je Kršo ispod prečke izvadila loptu i izbacila daleko od gola. Do kraja promjena nije bilo, pa je Emina ostvarila vrijedan trijumf.

Ono što je potrebno istaći je da na ovoj utakmici nije viđen nijedan oštar start ili nesportski potez, pa Tanja Račić nije imala potrebe da pokaže niti jedan crveni karton, po čemu je ova utakmica sigurno raritet, ne samo u ovoj, nego i u ostalim ligama.

- Mislim da je derbi kola u potpunosti ispunio očekivanja, mnogo šansi sa jedne i druge strane, dosta žara i borbe. Mi smo u utakmicu ušli pod imperativom pobjede i maksimalno skoncentrisani. Hvala Bogu tri boda su ostala u Mostaru sto je najvažnije. Naravno drago mi je sto sam postigla taj odlučujući pogodak. Poslije kratke reprezentativne pauze fokusiramo se na sljedeću utakmicu. Vjerujem u svoj tim da ćemo nastaviti nizati dobre rezultate kao do sada, kaže Elma Husić, strijelac jedinog gola.

ŽNK Emina Mostar - ŽNK Iskra Bugojno 1:0 (0:0).
Stadion: Rođeni.
Gledalaca: 100.
Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka).
Pomoćnici: Milka Rokić (Gradiška), Tamara Došen (Prijedor).
Žuti kartoni: Emina (Bjelica), Iskra (Abdaković, Piskić).

Emina: Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja (od 73. Ćurović), Velagić, Kršo, A. Isaković (od 88. Begović), Bjelica.

Trener: Zijo Tojaga.

Iskra: Kundić, Jašarević, Piskić (od 60. Rahmanović), Grebenar, Abdaković (od 55. Mlivo), Lužić, Kuljanin, Bašić, Haračić, Dijaković, Bašić.

Trener: Selma Omerović.

Igračica utakmice: Elma Husić (Emina Mostar).

 

 

 


Alfa Modriča 1 : 4 Radnik Bumerang
Drina 0 : 14 Lokomotiva
Emina 1 : 0 Iskra
SFK 2000 8 : 0 Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokomotiva 3 3 0 0 9
2 SFK 2000 3 3 0 0 9
3 Iskra 3 2 0 1 6
4 Emina 3 2 0 1 6
5 Radnik Bumerang 3 1 0 2 3
6 Široki Brijeg 3 0 1 2 1
7 Drina 3 0 1 2 1
8 Alfa Modriča 3 0 0 3 0