XS
SM
MD
LG

Divac ponovo ''prodaje'' kilometre na polumaratonu kako bi pomogao odlazak karatistkinje Slavije na Svjetsko prvenstvo

Karatiskinja Slavije, Marina Kurteš, osvajanjem zlatne medalje na prvenstvu Bosne i Hercegovine prošlog vikenda stekla je pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Santiago de Čileu, glavnog gradu Čilea.

Za plasman na Svjestko prvenstvo potrebno je 6.000 KM, a njen klub Karate klub ''Slavija'' nije u mogućnosti to trenutno da isfansira, o čemu je govorio i njen trener, te se zatražila pomoć vlasti kako bi biser bh. karatea otišao na Svjetsko prvenstvo. I dok se čeka reakcija lokalnih, gradskih, entiteskih ili državnih vlasti, stvar u svoje ruke je preuzeo Nebojša Mičić- Divac. Nekadašnji sportski radnik, košarkaš i sekretar Košarkaškog kluba Slavija, danas zaposlen na drugoj poziciji, rekreativno se bavi trčanjem, te je odlučio da na polumaratonu ''prodaje'' kilometre i da na taj način pomogne odlazak Marine na Svjetsko prvenstvo.

- Iskreno, sve je došlo nekako neplanirano. Imao sam neke povrede u zadnje vrijeme, nisam se ni prijavio za ovogodišnji polumaraton, ali kada sam vidio apel putem medija za Marinu i njen odlazak na Svjetsko prvenstvo odlučio sam da pokušam istrčati i prikupiti nešto novca, kao što sam i prošle godine, rekao nam je Nebojša Mičić, koji je postavio cijenu od minimalno 10 KM po kilometru za svakoga ko želi kupiti, a istovremeno omogućio je i da sve privredne subjekte da se reklamiraju na njegovom dresu uz novčanu naknadu koja bi takođe išla za Marinin put u Čile. Za sve dodatne informacije, kao i kupovinu kilometara, Divca možete kontaktirati putem Facebooka.

Inače, ovo nije prvi put da Divac prodaje kilometre. Prošlog septembra je na Sarajevskom polumaratonu trčao za Atletski klub ''Istočno Sarajevo'', kojem su neposredno prije toga opljačkane prostorije i ukradena oprema za trening, te je tada ''prodao'' kilometre u vrijednosti od 1020 KM.