XS
SM
MD
LG

Rutinskom, sigurnom i dopadljivom igrom Radnički uknjižio nove bodove

Ljubitelji fudbala u Pirotu radovali su se još jednoj pobedi fudbalera Radničkog koji su sigurnom i čvrstom igrom, ne dozvolivši protivniku da priredi eventualno iznenadjenje, od samog početka nagovestili da će bodovi ostati na stadionu kraj Nišave. Gosti su pokušavali da preciznim i kratkim pasovima postepeno osvajaju teren, ali sve se završavalo do ivice šesnaesterca gde su odlični Dojkić, Vlajković i Marković pokazali da su gospodari u odbrani svog gola.

Igrao se deseti minut kada je usledio brzi kontranapad Radničkog. Loptu je spretno primio u šesnaestercu tamnoputi Edoa i oštrim udarcem, u suprotnu stranu gola, doveo domaći tim u vođstvo od jedan prema nula. Gosti su i dalje pokušavali da se koliko toliko organizuju i ugroze gol Radničkog, ali bez uspeha. Ostavili su utisak tehnički doterane ekipe, kondiciono spremne ali bez prave završnice. Radnički je nastavio sa sigurnom igrom tako da je posle jedne izuzetno lepe i tačne kombinacije Ćirkovića i Petrovića, kakve se viđaju na superligaškim terenima, lopta upućena do Pobulića, koji manirom rasnog strelca, rezantnim šutem šalje loptu u desni ugao golmana Tatića, 2:0 za Radnički.

Rezultatom od 2:0 za Radnički otišlo se na odmor. U nastavku Radnički je bio taj koji je diktirao tempo. Očekivalo se da će domaći fudbaleri agresivnije atakovati na gol gostiju ali očigledno da nije bilo toliko želje da se rival ubedljivije savlada. Imao je Radnički još nekoliko izglednih prilika. Sve u svemu utakmica je mirno privedena kraju rezultatom iz prvog poluvremena. Treba reći i to da sudija Radaković nije imao mnogo posla, mada je pokazao tri žuta kartona, s obzirom da je utakmica odigrana u izuzetno fer i korektnoj atmosferi.

Na konferenciji za štampu, koja je održana u prostorijama Radničkog na Zatvorenom bazenu, čuli smo i komentare trenera obeju ekipa.

Prva liga Srbije 8.kolo Radnički Pirot –  Budućnost  2:0  ( 2:0)

Sudije: Nikola Radaković, Dragan Peranović, Patar Radić, 4. Milan Mitić. Delegat: Marko Jovanović. Kontrolor: Žarko Anđelković.