XS
SM
MD
LG

Nova pobjeda Radnika

Radnik siguran u Zvorniku

Fudbalerke Radnika iz Bijeljine nastavljaju sa dobrim igrama u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. U okviru petog kola ekipa Dragana Jevtića savladala je na Gradskom stadionu u Zvorniku domaću Drinu ubjedljivim rezultatom 0:6.

Bijeljinke su tako došle do drugog trijumfa u sezoni i uz utakmicu manje zauzele poslije ovog kola peto mjesto ma tabeli.

Međutim na početku meča Drina je imala odličnu priliku u sedmoj minuti, Stević je u šesnaestercu srušila Matić, te je Nejra Ališpago dosudila kazneni udarac za domaćina. Loptu je namjestila M. Jović i šutirala, ali je Spasojević fenomenalnom intervencijom spriječila vođstvo domaćina. I onda to kako on obiva obično u fudbalu, kada ne iskoristiš svoje šansu, dolazi kazna. Pet minuta kasnije Radnik je došao do prednosti, Šakotić je uputila centaršut na drugu stativu, a M. Jović se sjajno snašla i postigla pogodak za 0:1. U 33. minuti gošće su došle do novog gola, Aljić je ubacila loptu iz kornera, a Krajšumović se odlično snašla i smijestila loptu u gol. Do kraja prvog dijela igre Drina je ostala sa deset igračica na terenu, jer je nakon drugog žutog kartona isključena Milošević.

U nastavku ovog duela Radnik je držao inicijativu i posjed lopte, pa je u odmah u 47. minuti rezervistkinja Marković postigla pogodak poslije asistencije Aljić. U 60. minuti Marković je upisala i svoju prvu asistenciju na meču, nakon što je centrirala u kazneni prostor, a najbolje se snašla M. Jović i zatresla drugi put mrežu na utakmici. U 74. Radnik je došao do petog gola, Šakotić je poslala pas prema Marković, kojoj nije bilo teško završiti akciju. Do kraja meča Marković, koja je odigrala sjajno drugo poluvrijeme došla je do het trika nakon fantastičnog pogotka u rašlje.

- Uspijeli smo da opravdamo ulogu favorita, ali teže nego što smo očekivali. Uprkost tome što sam rezultat govori da nam je bilo lako, imali smo mnogo problema sa mladom i poletnom ekipom Drine u prvom dijelu igre. U nastavku započele smo jačom igrom što nam je i donijelo ovaj rezultat. Zadovoljna sam svojim nastupom, iako sam ušla na početku drugog poluvremena. Naravno drago mi je što sam postigla svoj prvi het trik u karijeri za prvi tim. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i pobjedama u prvenstvu, ističe Dejana Marković, fudbalerka Radnika.

ŽFK Drina Zvornik - ŽFK Radnik Bijeljina 0:6 (0:2).
Stadion: Gradski u Zvorniku.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Suzana Borić (Milići).
Žuti kartoni: Drina (Nikolić, Milošević, Jović, Stankić), Radnik (Njeguš, Stević).
Crveni karton: Ružića Milošević u 43. minuti (Drina Zvornik).

Drina: Nikolić, Đurić (od 77. Perić), M. Marković, Vidović, Milošević, Stankić, M. Jović (od 81. Samardžić), Matić, Ivanovski (od 45. Radić), Jovanović, Cvijetinović. 

Trener: Goran Petrović.

Radnik: Spasojević, M. Jović (od 79. Stevanović), Lukić, Krajšumović, Šakotić, Lj. Jović, Njeguš (od 57. Ždero), Milović, Stokanović, Stević (od 46. Marković), Aljić.

Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Dejana Marković (Radnik Bijeljina).

 


Drina 0 : 6 Radnik Bumerang
Emina 5 : 0 Alfa Modriča
SFK 2000 8 : 0 Lokomotiva
Široki Brijeg 1 : 4 Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 5 5 0 0 15
2 Lokomotiva 5 4 0 1 12
3 Iskra 5 3 0 2 9
4 Radnik Bumerang 5 3 0 2 9
5 Emina 5 3 0 2 9
6 Drina 5 1 1 3 4
7 Široki Brijeg 5 0 1 4 1
8 Alfa Modriča 5 0 0 5 0