XS
SM
MD
LG
08.10.2019 Administrator DC

Bokseri Glasinca na Balkanskom šampionatu

Bokseri Glasinca

SOKOLAC, 8. OKTOBRA/SRNA/ - Od Luke Veljovića i Vuka Mičića, članova sokolačkog Bokserskog kluba /BK/ "Glasinac", koji će učestvovati na Prvenstvu Balkana u boksu u Antaliji, očekujemo bar jednu medalju, najavio je u izjavi za Srnu trener ovog kluba Predrag Bartula.

Bartula, koji je i predsjednik kluba, ističe da su se ovi mladi bokseri izborili za odlazak u Tursku na nedavno održanom prvenstvu BiH, a u klubu su ponosni na njihov uspjeh.

On napominje da je Sokočanin Luka Veljović za tri godine postao poznat u ovom sportu, da je pobjeđivao boksere iz Slovenije, Hrvatske i Srbije i da je boreći se sa takmičarima iz Crne Gore, koji imaju evropsku medalju, izgubio dva meča na poene.

Vuk Mičić, iz Istočne Ilidže, pridružio se "Glasincu" i odlučio je da nastupa za ovaj Bokserski klub koji ga vodi na Balkansko prvenstvo.

Bartula navodi da je iz redova mladih sokolačkih boksera, iz grupe djevojaka, Mladenka Čančar krajem septembra postala seniorski prvak Republike Srpske i BiH.

Trener sokolačkog kluba nada se da će lokalne vlasti pomoći odlazak mladih boksera "Glasinca" na Balkansko prvenstvo u Tursku, s obzirom da zbog neformiranja Savjeta ministara u BiH nije definisan budžet za sport.

On napominje da je i Nikola Kosorić iz "Glasinca" u protekle dvije godine jedan od najboljih takmičara u BiH iz reda mladih boksera.

"Bokserski klub `Glasinac` našao se na prvom mjestu u polusezoni među 18 ekipa lige BiH za muškarce i žene. Muška ekipa mladih seniora ovog kluba dijeli od šestog do osmog mjesta na tamičenjima turnirskog tipa", pojašnjava Bartula.

On podsjeća da će Balkansko prvenstvo u boksu biti održano od 26. oktobra do 2. novembra u Antaliji, u Turskoj.

Bartula je učestvovao u formiranju regionalne lige u boksu kao supervizor i posebno je ponosan što ni u ringu ni u publici nema nacionalizma, što je, kako kaže, još jedan dokaz da je boks plemenit sport.

U "Glasincu" se nadaju skoroj posjeti predsjednika Bokserskog saveza Srbije i ranijeg profesionalnog prvaka Evrope Nenada Borovčanina koji će donirati sportsku opremu ovom klubu.

"Borovčanin je `naše gore list` i odlučio je da nam pokloni podni ring, nekoliko vreća, rukavice, kacige, majice i trenerke, kako bismo mogli da se ravnopravno nosimo sa drugim klubovima i organizujemo takmičenja u našoj sportskoj dvorani", navodi Bartula.

Senirska prvakinja u boksu Srpske i BiH Mladenka Čančar /18/ kaže za Srnu da se nije lako odlučila za borilački sport, ali se ne kaje, jer se za dvije godine treniga našla na među najboljima u Srpskoj i BiH.

Mladi bokser Luka Veljović /17/, prvak u kategoriji 56 kilograma, postao je zvanični prvak BiH i izborio se za Balkansko prvenstvo nakon tri godine treninga pobjedom nad starijim i iskusnijim takmičarima u Banjalci.

Bokserski kub "Glasinac" počeo je da funkcioniše 2012. godine i sada broji tridesetak momaka i djevojaka, koji dolaze na trening i iz susjednih gradova.

Izvor: Srna