XS
SM
MD
LG

Ne pomaže ni Stolica

Mlada reprezentacija Srbije poražena je od Poljske u Lođu sa 1:0, u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Orlići" su odigrali poprilično slabu utakmicu i doveli u pitanje plasman na kontinentalni šampionat.

Naša selekcija posle četiri utakmice ima samo četiri boda i nalazi se na četvrtom mestu grupe 5. Ispred su Bugarska sa bodom više, Rusija sa osam i prvoplasirana Poljska sa 10.

Samo pobednici grupa će se direktno plasirati na takmičenje koje će biti odigrano u Mađarskoj i Sloveniji, dok će ostale ekipe morati da traže šansu kao najbolje drugoplasirane ili kroz baraž.

Utakmica u Lođu počela je inicijativom srpskih fudbalera, koji su imali nekoliko pokušaja, ali su se Poljaci brzo oslobodili pritiska.

Domaći igrači su pokušavali brzim kontrama i polukontrama da naude našem timu, bili su izuzetno uspešni i "orlići" su imali mnogo sreće što na odmor nisu otišli sa rezultatskim zaostatkom.

Tri fantastične propustio je Patrik Klimala, jednom je pogodio stativu, pa su mreže mirovale do poluvremena.

Nastavak igre doneo je nešto ofanzivniju Srbiju i dve velike prilike – neprecizni su bili Dejan Joveljić i Dimitrije Kamenović, što su domaći kaznili u 79. minutu.

Klimala je posle brze akcije pobegao čuvarima, dodao do Mateuša Boguša, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu sa nekih šest-sedam metara.

Do kraja susreta mogli su Poljaci da dupliraju vođstvo, nisu uspeli, ali su zadržali prednost i naneli Srbiji drugi poraz.

Za tačno mesec dana, 15. novembra, Srbija dočekuje Estoniju, dok će četiri dana kasnije na svom terenu igrati i protiv Rusije.