XS
SM
MD
LG

Broj tri taličan za Milićane

Za Milićane je 11. kolo drugoligaškog Istoka bilo u znaku broja tri. Pobijedivši Mladost u Rogatici rezultatom 0:3, ubilježili su prva tri boda u gostima i zauzeli treću poziciju na tabeli.

 

U meč su obje ekipe ušle otvoreno, bez respekta i bez nekog ispitivanja snaga, pa je izgledalo da će utakmica biti tvrda, dinamična i neizvjesna do zadnjeg trenutka. Uprkos tome, u prvih dvadesetak minuta nije bilo nekih izglednijih prilika. Najbolju šansu za goste imao je Ružičić koji je utrčao iz drugog plana, sam se našao ispred gola, sa desne strane iskosa odlično šutirao, ali domaćina čuva okvir gola, tačnije lijeva stativa. Rogatičani  su pretežno pokušavali kroz sredini i prodorima sa desne strane,  dok su Milićani preko svog dvojca,  D.Ćirkovića i Marinkovića,  te utrčavanjima iz drugog plana Đurića i Jolovića pokušavali da iskoriste svoje  kvalitete. U 25. minutu  lopta stiže do Ćirkovića koji se lijepo okreće i gura pas u prostor Đuriću, on se dobrim driblingom na 20 metara rješava štopera domaćih i ulazi sam u 16 metara. Tu ga, u želji da dođu do lopte,  obaraju dva igrača domaćih, pa sudija Maletić pokazuje na bijelu tačku. Domaći  burno reaguju na ovu sudijsku odluku, opkoljavaju ga, a nemila situacija  završena je  sa tri žuta kartona. Siguran realizator najstrože kazne bio je zamjenik kapitena Jolović i u 27. minutu doveo svoj tim do prednosti od 0:1. Tošović, možda najbolji i najiskusniji igrač u domaćem timu, nastavio je s negodovanjem i psovanjem sudije i nakon što su domaći izveli centaršut, pa ga Maletić direktnim crvenim kartonom šalje u svlačionicu u 28. minutu. Konfuziju u redovima Mladosti gosti pokušavaju iskoristiti, ali šanse iz dva munjevita napada ne koriste Marinković, čiji volej sa nekih 10 metara iskosa prolazi iznad same prečke, a nedugo zatim i Đurić, koji je opet odlično utrčao iz drugog plana i šutirao pored stative. Nedugo zatim Lemez se odlično probija po desnoj strani i izlazi iskosa na Đorđića,  ali on odlično brani i sprječava poravnanje. Minut prije kraja prvog dijela gosti, koji su u potpunosti preuzeli inicijativu i kontrolu na terenu, uduplali su svoje vođstvo. Dobra akcija do desne strane, Jolović  centrira, ali mu lopta prelazi preko noge,  i u želji da pogodi Marinkovića,  šutira prema okviru gola. Domaći golman se vraća u nazad i u posljednjem trenutku hvata,  ali rukama udara od prečku. Lopta mu ispada, on pada u mrežu, a iskusni lisac Marinković, koji je pratio čitavu situaciju, samo ovjerava prednost.

U drugom poluvremenu, kako se i očekivalo, domaćini kreću na sve i ništa, i odmah u 49. minutu imaju odličnu šansu. Štoper domaćih šalje dugu na Močevića, on preglavava u 16 metara na Milićevića,  ali u zadnjem trenu Radovanović uklizava i skida mu loptu sa noge. Par minuta kasnije,  nakon izgubljene lopte gostiju,  domaćini prijete opet po desnoj strani, ali šut sa 14 metara iskosa preslab je za Đorđića koji lagano hvata loptu. Opuštenost s kojom su Milićani ušli u nastavak meča mogla ih je skupo koštati, ali poslije dvije opasne prilike, kao da se bude i opet polako preuzimaju incijativu. Iskorištavaju brojčanu nadmoć i čestim prodorima po stranama stvaraju ogromne probleme domaćoj odbrani. Jedna takva akcija u 55. minutu krunisana je pogotkom za 0:3. Akciju domaćih hvata Đorđić i baca na stranu Joloviću koji iznosi loptu sa svojih 20 metara do protivničkih 16, vraća povratnu Marinkoviću, a on je pušta kroz noge do D.Ćirkovića koji je prima na sredini šesnaesterca, lijepim lažnjakom oslabađa se domaćeg igrača i sigurno i precizno, jakim udarcem, šalje je u donji desni ugao domaćeg gola. Izgleda da su nakon ovog pogotka Rogatičani potpuno izgubili želju za igrom, što gostima daje još više prostora. Skočo, nakon dobre akcije izlazi sam na golmana, ali on sprječava promjenu rezultata. Šutevi Đurića, Marinkovića  i Vidovića prolaze pored samog gola domaćih. Umjesto dobrog fudbala, u ostatku  susreta Rogatičani pokazuju nesportsko ponašanje.  Prvo je lijevi bek Božović zaradio drugi žuti zbog namjernog udaranja Jolovića laktom, a pred kraj utakmice nervozu je ispoljio i desni bek Milovanović koji je, nakon što mladog Petrovića lopta pogađa u glavu, a on pada, prišao i uhvatio ga za vrat u želji da ga izbaci izvan granica igrališta. Do kraja je viđeno još nekoliko šansi gostiju. U 80. minutu bio je  možda i jedan od najljepših detalja sa utakmice kada Jolović iz kornera sa desne strane pogađa Ružičića na nekih 16 metara,  on hvata volej,  ali siguran pogodak sa gol-linije izbija štoper domaćih. Treba pomenuti da je i Mladost imala priliku da ublaži poraz. Nakon lošeg ispucavanja Đorđića, loptu na 18 metara prima broj Milićević, ali šutira kraj stative. U samom finišu Jolović je pokušao da se još jednom upiše u strijelce, ali i njegov šut prolazi pored same stative.

Prvi bodovi u gostima za Miliće imaju veliki značaj.

''Kako smo i očekivali, utakmica je bila veoma zanimljiva i nepredvidiva. Iako je u početku ličila na pravo sportsko nadmetanje, jedan detalj je sve pokvario i promijenio tok utakmice. Mi smo, kako smo se dogovorili u svlačionici,  izašli da se nadigravamo i da pokušamo da se u Miliće vratimo neporaženi, jer smo čuli da ekipa Mladosti igra promjenjivo i da, ako izađemo visoko na njih, možemo očekivati neki pozitivan rezultat. Imali smo i sreće kod drugog pogotka, ali i to je sastavni dio fudbala i možemo reći da nam je loša sreća iz meča sa Famosom sve nadoknadila  kroz ove dvije posljednje utakmice. Lijepo je sa gostovanja donijeti i bod, a kamo li tri koja su nas podigla na visoko treće mjesto gdje zajedno sa Romanijom, novajlijom kao što smo i mi, i starim drugoligašem Famosom dijelimo to treće mjesto,  ali zbog bolje gol razlike nakon ovoga kola, čast da budemo treći ipak pripada nama. Iako su domaćini, da li zbog želje i važnosti utakmice, odigrali jednu veoma napetu i nervoznu utakmicu, treba napomenuti da njihovo ponašanje prema našim igračima, kao i stručnom štabu, nijednog trena nije prelazilo u bezobrazluk. Želimo da im se zahvalimo i na gostoprimstvu i na svemu, i sigurno je da će to isto imati i kod nas u Milićima,  jer oni su svoje nezadovoljstvo iskazivali prema glavnom sudiji. S druge starne, mi  smatramo da je arbitar  Maletić odlično radio svoj posao i od početka do kraja  bio korektan, ali  nije dozvoljavao pritisak na sebe i svoje kolege, kao ni oštriju igru nijedne ekipe. Ova  pobjeda nam mnogo znači, jer već u sljedećom kolu nam dolazi bivši prvoligaš iz Foče i sigurno je da nas čeka jedan veoma težak meč i da ćemo se morati mnogo da potrudimo u želji da ovjerimo ove bodove donesene sa gostovanja'', jasan je Dragan Đorđić, kapiten Milića.

Mladost (Rogatica) – Milići 0:3 (0:2)

Gradski stadion u Rogatici

Gledalaca: 100

Sudija: Stefan Maletić (Bijeljina)

Strijelci: 0:1 Jolović u 27 (KU), 0:2 Marinković u 43, 0:3 D.Ćirković u 55.

Žuti kartoni: Ćaćić, Lemez, Tošović, Miličević, Božović, Tadić, Močević (Mladost), Ružičić (Milići)

Crveni kartoni: Nenad Tošović (Mladost) u 28,  Dejan Božović (Mladost) u 65, Stefan Milovanović (Mladost) u 72.

Mladost: Simić, Pavlović (od 53. Tadić), Božović, Milovanović, Ćaćić, Lemez, Mihajlović, Močević (od 70. Šalić), Tošović, Milićević (od 82. Duvnjak), Nerić

Trener: Dragan Jovanović

Milići: Đorđoić, Skočo (od 85. Borić), Petrović, Vidović, N.Ćirković, Ružičić, Marinković, D.Ćirković, Đurić, Jolović, Radovanović

Trener: Ranko Lalović

Igrač utakmice: Dušan Ćirković (Milići)

 

 


Drina HE 2 : 1 Proleter
Budućnost 6 : 0 Milići
Romanija 0 : 5 Leotar
Glasinac 2011 2 : 1 Velež
Drina 6 : 0 Stakorina
Sutjeska 3 : 1 Mladost (G)
Mladost (R) 4 : 1 Ilićka 01
Jedinstvo 1 : 1 Famos
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Leotar 16 12 2 2 38
2 Drina 16 10 4 2 34
3 Famos 16 8 4 4 28
4 Milići 16 8 1 7 25
5 Romanija 16 8 1 7 25
6 Sutjeska 16 7 3 6 24
7 Velež 16 7 2 7 23
8 Mladost (G) 16 7 2 7 23
9 Glasinac 2011 16 7 1 8 22
10 Proleter 16 6 2 8 20
11 Budućnost 16 6 2 8 20
12 Stakorina 16 6 1 9 19
13 Jedinstvo 16 5 3 8 18
14 Drina HE 16 5 2 9 17
15 Ilićka 01 16 4 4 8 16
16 Mladost (R) 16 4 2 10 14