XS
SM
MD
LG

Do boda sa igračem manje

Fudbaleri Slavije i Krupe su u Istočnom Sarajevu, a u okviru 12. kola Prve fudbalske lige odigrali jedan kvalitetan, tvrd, i do kraja neizvestan meč.

Gosti su u Istočno Sarajevo stigli kao lider šampionata, sa željom da uzmu nova tri boda, dok su domaći u donjem delu tabele. Imali su oni ogromnu želju da savladaju Krupu i popnu se neki stepenik više.

Nisu u svojim namerama uspeli ni jedni ni drugi. Susret je završen nerešeno, bez golova, a prilika je bilo i na obe strane.

 Ako bismo ''vagali'' bolje i kvalitetnije šanse onda bi Krupa bila u prednosti. U dva navrata su izlazili sami  jedan na jedan sa golmanom Nedžibovićem,  ali ih je on oba puta nadmudrio. Mladi Slavijin golman je u većini susreta bio siguran i u potpunosti spreman. Ništa on nije mogao u situaciji kada je Nikolić pogodio prečku. Pružio se Nedžibović koliko je mogao, a njegov saveznik bio je okvir gola.

-Mislim da smo odigrali dobro. Na pravi način smo se suprotstavili timu Krupe koji je pokazao da je s pravom na čelu tabele. Oni su kod nas demonstrirali tu svoju snagu i znanje, a mi smo im na pravi način parirali. Mogu slobodno da kažem da je ovaj remi i najrealniji ishod. Jesu Krupljani bili bližu pobedi, ali nisu nas mogli matirati. Što zbog naših dobrih reakcija, što zbog svoje neefikasnosti, kaže šef stručnog štaba Slavije Milan Gutović.

Put do remija Slaviji je bio otežan od 72. Minute kada je sudija Đorđić isključio Stefana Arbinju. Pokazao mu je drugi žuti, pa je Slavija ostala sa deset igrača.

-Nismo se ni tada prepali i ustuknuli. Jesmo se morali vratiti malo nazad, ali smo im svesno dali prostor na sredini terena, a oni nisu mogli ništa pred golom Nedžibovića. Mislim da smo odigrali hrabro i da ukoliko u nastavku šampionata budemo igrali ovako hrabro onda će naš bodovni saldo biti mnogo veći, zaključio je šef stručnog štaba Slavije Milan Gutović.  


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8