XS
SM
MD
LG

Duel jedinih premijerligaša iz Republike Srpske u subotu, Čampara želi samo pobjedu

MNK Sloga GV-U/FLASH Studio

Futsaleri Tanga prvi ovosezonski trijumf pokušaće pronaći u 4. kolu kada u Istočno Sarajevo stiže KMF Beli Anđeo.

Trener Tanga, Mirko Čampara, u razgovoru za naš portal ističe da im je reprezentativna pauza godila, te da su u njoj postali jači i za iskusnog čuvara mreže, Bahrudina Omerbegovića, koji se priključio ekipi. Njegovo dovođenje je još ljetos bilo najavljeno, međutim on ipak nije zaigrao za nekadašnjeg prvaka BiH.

- Dosta nam je koristila pauza da posložimo neke stvari. Konačno smo uspjeli sve završiti oko dolaska Bahrudina Omerbegovića, on je sada sa nama i biće nam od velike koristi da svojim iskustvom doprinese na treninzima i utakmicama, kao i u radu sa golmanima, rekao nam je Mirko Čampara, pa se dotakao i oporavka od povrede Dejana Debelnogića kojem je napukla noga u prvom kolu protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa.

- Raduje nas povratak Dejana Debelnogića koji će nam sigurno biti od koristi. Treba ipak vremena za povratak u trenažni proces i na same utakmice jer se radilo o jako ozbiljnoj povredi, koja na svu sreću nije onakva kako se na početku mislilo. On je izuzetan igrač, vrijedan, i zasigurno će sve to nadomjestiti na najbolji način.

Pred Tangom je sada duel protiv Belog Anđela, a u njoj će biti oslabljeni za Slobodana Eleza, koji se u subotu ženi, pa se Čampara nada da će poslije utakmice imati razloga za duplo slavlje.

- Mi nemamo alternativu. Idemo na pobjedu i sve ćemo uraditi da pobjedimo. Oslabljeni smo u ovom meču za jednog od naših najvažnijih igrača, Slobodana Eleza. On se u subotu ženi, tako da se ja evo nadam da ćemo mi poslije utakmice imati dosta razloga da slavimo, kako njegovo vjenčanje, tako i pobjedu.

Što se tiče ekipe iz Popovog polja, Mirko Čampara ističe da poznaje ekipu, igrali su i prošle godine, a da rezultat protiv Salinesa u Tuzli (3:3) dovoljno govori koliko znaju biti nezgodni.

- Otprilike znamo ekipu. Igrali smo prošle godine dvije utakmice, izgubili. Radi se o kvaltietnoj ekipi i igračima koji vole futsal, igraju sa viškom. Poznajem nekoliko igrača, igrao sam protiv njih i sigurno se radi o kvalitetnoj ekipi što su pokazali i sinoć protiv Salinesa. Ali, na nama je da osvojimo bodove, da li ćemo uspjeti vidjećemo. Mogu da kažem da me raduje utakmica sa Brotnjom. Primili smo brzo četiri gola, onda stigli do 5:4, imali par stopostonih prilika i pokazali smo da se kod nas radi i da imamo neku filozofoiju. Golovi su danak neiskustvu, ali ja sam siguran da ćemo mi ubrzo pokazati da ćemo u godinama koje dolaze biti jedna od boljih ekipa u BiH.

Utakmica se igra u subotu od 16.00 u dvorani OŠ ''Aleksa Šantić'' u Vojkovićima.


Zrinjski 2 : 2 Tango
Beli anđeo 3 : 4 Seljak
Salines 6 : 3 Sloga
Centar 3 : 4 Brotnjo
Mostar SG 5 : 2 Kaskada
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Salines 15 12 2 1 38
2 Mostar SG 15 11 3 1 36
3 Centar 15 9 2 4 29
4 Brotnjo 15 8 2 5 26
5 Sloga 15 4 6 5 18
6 Kaskada 15 5 2 8 17
7 Zrinjski 15 4 3 8 15
8 Seljak 15 3 3 9 12
9 Beli anđeo 15 2 4 9 10
10 Tango 15 2 3 10 9