XS
SM
MD
LG

Najbolji su u PL BiH, grupa „Sever“

Modriča, juniori

MODRIČA – Jedan od najuspešnijih fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini, svojevremeno prvak i osvajač Kupa i Republike Srpske i BiH, u seniorskoj konkurenciji nikako da zablista. Ipak, juniori tog kolektiva sada su najbolji u Omladinskoj ligi BiH, grupa „Sever“. Nadaju se da će uskoro blistati u Premijer ligi BiH, da će biti okosnice seniorskog tima Modriče za dve – tri godine.

Levo krilo Petar Miljević junoša je ove generacije.

„Imam 17 godina, a već sam ubeležio nekoliko nastupa za seniorski tim Modriče. Ova generacija juniora je talentovana i kvalitetna i verujem da ćemo do Premijer lige BiH dogurati. Idem i u školu i tamo imam zapažene uspehe“, rekao je Miljević.

Igor Draganović takođe je u startnoj postavi uspešne juniorske selekcije Modriče.

„Borim se da na vreme ostvarim uspeh i u školi i u fudbalu. Prvo želim da se domognemo Premijer lige u ovoj konkurenciji, a onda da se domognem startne pozicije u seniorskom timu Modriče. Maštam da zaigram za beogradsku Crvenu zvezdu. Navijanje za taj klub nije samo porodična tradicija nego pitanje kućnog vaspitanja“, rekao je veznjak u juniorskom taboru Modričana.

Marko Kostadinović pleni košarkaškim stasom. Napadač koji sa lakoćom pogađa protivničke mreže.

„Našu juniorsku ekipu krasi drugarstvo i kolektivni duh. Sloga i drugarstvo su naši aduti. Zato smo i uspešni. Neću da zanemarim obrazovanje, ali želim da u fudbalu daleko doguram“, rekao je plavokosi mladić.

Defanzivci teže uspevaju, ali štoper Miroslav Mišanović se ne slaže s tim.

„Nema tima bez defanzive. Zadovoljan sam svojim uspehom sa 17 godina. Naše drugarstvo je razlog dobrih rezultata. Poznajemo se u dušu, tako se ponašamo i na terenu. Hoćemo da pokažemo sjaj fudbalske igre u Modriči. Ako bude šta više, tim bolje“, rekao je Mišanović.

Trener uspešne generacije Zoran Babić kaže da se radi o talentovanim omladincima.

„Ponosan sam na te mladiće, na njihov uspeh. Uložili smo mnogo napora da oni budu vrhunski sportisti, ali i izvanredni ljudi. Protekle dve sezone bili smo na pragu Premijer lige BiH, ali nismo uspeli. Sada drugoplasiranom u grupi ’Sever’ bežimo devet bodova. Imamo punu podršku predsednika kluba Petra Jelića. On u ovim mladićima vidi sutra nosioce igre seniorskog tima. Dakle, perspektiva je zagarantovana“, rekao je trener Babić.

Sve su prilike, igraće se ponovo lepršavo u fudbalskoj Modriči.

 

 


Proleter 0 : 4 Bratstvo
Jedinstvo 5 : 1 Tekstilac
Orašje 5 : 3 Sloga
Alfa Modriča 3 : 0 Ilićka 01
Bosna 0 : 7 Zvijezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 10 10 0 0 30
2 Bratstvo 10 7 0 3 21
3 Sloga 10 6 0 4 18
4 Orašje 10 5 2 3 17
5 Ilićka 01 10 5 1 4 16
6 Zvijezda 10 5 0 5 15
7 Jedinstvo 10 5 0 5 15
8 Tekstilac 10 3 1 6 10
9 Bosna 10 1 0 9 3
10 Proleter 10 0 2 8 2