XS
SM
MD
LG

U Borcu zadovoljni polusezonom

ŽOK Borac, Banja Luka

Odbojkašice Borca na pauzu između dvije polusezone odlaze kao drugoplasirani tim prve grupe Druge lige Republike Srpske. Igračice kojima komanduje Dušan Kuzmanović su u prvih pet kola upisale četiri pobjede, a jedini poraz doživjele su u Kotor Varošu, u meču četvrtog kola (3:2).

Upravo će ove dvije ekipe, kako sad stvari stoje, voditi bitku za osvajanje prvog mjesta, koje donosi nastup u plej-ofu, u kojem će se takmičiti pobjednici preostale tri drugoligaške grupe, i borbu za plasman u Prvu ligu Republike Srpske.

– Prvi dio sezone je iza nas, a nastavak dočekujemo uz bod zaostatka za ekipom Kotor Varoša. Moram, svakako, da kažem da nam je u posljednja dva kola nedostajala Tina Udovčić, koja je zbog privatnih obaveza morala da otputuje u SAD, ali će već na startu drugog dijela sezone biti sa ekipom. Takmičenje se nastavlja u februaru, tako da imamo dovoljno vremena da se pripremimo – rekao je Kuzmanović za naš portal.

Ističe da će sezonu ocijeniti uspješnom samo ako ekipa izbori nastup u Prvoj ligi Republike Srpske.

– Smatram da smo najkvalitetnija ekipa u drugoligaškom rangu i zato ću samo plasman u Prvu ligu smatrati kao uspjeh u ovoj takmičarskoj godini. Smatram da grad kakav je Banjaluka mora da ima kvalitetan Ženski odbojkaški klub Borac jer je to ime jedan od simbola našeg grada. Imamo sistem, imamo viziju kako treba da se razvijamo, a nadamo se da će mnogi to da prepoznaju i pomognu nam u ostvarenju naših planova – naveo je Kuzmanović.

Rezultati ŽOK Borac u prvom dijelu sezone

Smeč – Borac 1:3, Borac – Prijedor 3:0, Balkana MP – Borac 0:3, Kotor Varoš – Borac 3:2, Borac – Pliva 3:0.

(borac-sport, foto: ŽOK Borac)


Kotor Varoš 1 : 3 Prijedor
Smeč 3 : 1 Balkana MP
Pliva 1 : 3 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Borac 10 9 1 28
2 Kotor Varoš 10 8 2 22
3 Prijedor 10 5 5 14
4 Smeč 10 3 7 10
5 Pliva 10 3 7 8
6 Balkana MP 10 2 8 8