XS
SM
MD
LG

Jahorina cilja povratak u Premijer ligu (video)

Jahorina, Pale

Prvi dio odbojkaškog šampionata Republike Srpske igračice paljanske Jahorine završile su na liderskoj poziciji. Da titule jesenjeg šampi ona sigle su uz osam pobjeda i samo jedan poraz. Iako je u prvenstvu pauza do februara, one i dalje vrijedno treniraju.

Odbojkašice Jahorine zatekli smo na treningu u hladnoj dvorani Peki. Činjenica da se dvorana ne zagrijava nije ih omela da izvršavaju sve zacrta ne ciljeve šefa stručnog štaba Danila Tadića. Djevojke sa Pala su prošle godine ispale iz Pre mijer lige Bosne i Hercegovine. Bez obzira na novi sistem takmičenja u bh eliti Jahorini nije bilo omogućeno da ipak igra Premijer ligu.

-Ušli su neki klubovi koji su bili izenađeni ponudom, a mi smo ostali u Prvoj ligi. Zašto je to tako urađeno valjda znaju oni koji su to odlučili. Siguran sam da bi mu u ovoj Premijer ligi igrali važnu ulogu, kaže Danilo Tadić, šef stručnog štaba.

Jedini poraz u dosadašnjem dijelu takmičenja tim Jahorine je zabilježio u Obudovcu na gostovanju kod Crvene zvijezde. Ona će im i u nastavku šampionata biti najveći konkurent u borbi za plasman u bh elitu:

-Sve konkurente poštujemo i veoma uvažavamo. Mi ćemo sigurno i u nastavak šampionat ući sa namje rom da se izborimo za poziciju jedan i vratimo u Premijer ligu. Imamo poteškoća na nekim gostovanjima zbog uslova u dvorani. Male su, skučene, a mi imamo zaista odličnu dvoranu za trening i igru, pa se moramo prilagođavati. Sve ćemo to ipak ostaviti iza sebe i idemo ka našem cilju, jasan je Tadić.

Paljanska ekipa sastavljena je uglavnom od djevojaka, pa slobodno možemo reći i djevojčica sa Pala. Oslonac na sopstveni kadar jedini je isparavan  i prihvatljiv put za Jahorinu. Priliku da igraju dobijaju i odbojkašice koje još nemaju ni 16 godina. Među njima je i Marija Kovačević, za koju stručnjaci kau da bi mogla u dogledno vrijeme biti i najbolji tehničar u Bosni i Hercegovini. Kaže da joj ti komplimenti gode i neće je uljuljkati:

-Moram prvo istaći da imamo sjajnu atmosferu u ekipi. Da nam starije igračice pomažu i na treningu i na utakmicama, pa sam sigurna da ćemo se vratiti u bh elitu,a što se tiče pohvala na moju igru meni će to biti samo podstrek da još više i bolje radim,

Mlade odbojkašice dakle imaju priliku da stasavaju uz nešto starije i iskusnije, a slažu su svi u Jahorini da ih atmosfera i prijateljstvo koje vlada u klubu nosi ka još boljim i kvalitetnijim rezultatima.

-Ima nas nekolicina iskusnijih odbojkašica. Imamo i to premijerligaško iskustvo. Znamo šta nas čeka u nastavku šampionata, ali smo svojim igrama u prvom dijelu prvenstva pokazali da smo najbolja i najkvalitetnija ekipa i ubijeđena sam da ćemo na kraju prve proći kroz cilj i vratiti se tamo gdje nam je mjesto, a to je Premijer liga, kaže Nikolina Klačar.  

Većina igračica Jahorine su studentkinje ili učenice. Pauzu između dva dijela šampionata žele iskoristiti na najbolji mogući način i spremiti se za nastavak šampionata, sa samo jednim i jasnim ciljem vratiti se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.   


Crvena zvijezda 3 : 1 Drina
Radnik 3 : 0 ŽOK Leotar
Glasinac 3 : 0 Slavija
Ljubinje 0 : 3 Jahorina
Hercegovac 3 : 1 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Jahorina 13 12 1 36
2 Crvena zvijezda 13 12 1 36
3 Ljubinje 13 9 4 27
4 Glasinac 13 7 6 21
5 Slavija 13 5 8 16
6 Radnik 13 5 8 16
7 Hercegovac 13 5 8 14
8 ŽOK Leotar 13 5 8 14
9 Drina 13 3 10 8
10 Modriča 13 2 11 7