XS
SM
MD
LG

Tango završio nastup u Kupu BiH

Futsaleri Salinesa opravdali su ulogu favorita u utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine i pobjedom nad Tangom u Istočnom Sarajevu 4:2 su se plasirali u četvrtfinale.

Jarčevi su dokazali da su kvalitetnija ekipa, a Predrag Rajić je iskoristio ovu utakmicu da iskombinuje igrački kadar i da pruži šansu svim prvotimcima, osim Srđana Ivankovića, koji je bio u protokolu, ali zbog povrede nije nastupio. Slično je uradio i trener domaćih, Mirko Čampara, koji je šansu dao i nekim igračima koji nemaju veću minutažu u prvenstvu da se nametnu, a na kraju sasvim zasluženo pobjeda odlazi na stranu Tuzlaka.

Već nakon 11 minuta utakmice Tuzlaci su imali 0:3. Pogađali su Deni Imširović, Dejan Trifković i Nermin Kahvedžić. Slobodan Elez je na kratko smanjio na 1:3, ali odmah u narednom napadu praktično Nermin Kahvedžić vraća +3, 1:4. Konačnih 4:2 je postavio mladi Mihajlo Lalović u 31. minutu utakmice.

KMF TANGO - FC SALINES 2:4 (1:4)
Dvorana OŠ ''Aleksa Šantić'', Istočno Sarajevo
Gledalaca: 50
Sudije: Alem Bajrović i Almedin Berilo (oba Sarajevo)
Strijelci: 0:1 Imširović 3, 0:2 Trifković 8. 0:3 Kahvedžić 11, 1:3 Elez 18, 1:4 Kahvedžić 18, 2:4 Lalović 31
Žuti kartoni: Ćesović (Tango), Selimović, Džombić (Salines)

Tango: Ćesović, Elez, Šćepanović, Debelnogić, Bilić, Omerbegović, Milošević, Minić, Bjelica, Karić, Musić, Kožul, Popović, Lalović

Salines: Blagojević, Imširović, Isanović, Avdić, Maisaia, Milanović, Manojlović, Marković, Matijević, Ivanković, Kahvedžić, Džombić, Selimović, Trifković