XS
SM
MD
LG

Komšijski derbi Rogatičanima

Komšijski derb,  a ujedno i derbi začelja drugoligaškog futsal Istoka RS pripao je Rogatičanima. Bila je to dobra predstava koja je prikazanom igrom zagrijala oko stotinjak gledalaca u prohladnoj balon sali u Novom Goraždu.

Prvo poluvreme je proteklo u obostrano opreznoj igri sa čvrstim odbrambenim bedemom pred oba gola, pa se na odmor otišlo  bez pogodaka.

U nastavku utakmice sasvim druga slika na terenu , počelo je pogotkom gostiju u 22. minutu, strelac je bio  Nikola Nešković, ali radost Rogatičana je kratko trajala. Već u narednom minutu izjednačio je Aleksandar Milović lepim pogotkom. Vodila se ravnopravna borba sve do 30.minuta kada gosti furiozno za samo tri  minuta postižu tri gola i dolaze do ubedljivog vođstva 1:4.

Milović je ponovo u 32 minutu uspio da smanji rezultat, ali to je bilo sve što se tiče pogodaka u ovom susretu. Pobeda   Rogatice je mogla biti i ubedljivija da su u završnici utakmice u dva navrata bili precizniji iz kaznenih udaraca.

Domaći igrači su u finišu susreta tražili najstrožu kaznu smatrajući da su gostujući igrači pred svojim golom u dva navrata igrali rukom, ali tako nisu mislile i sudije ovog meča i susret je okončan pobedom gostujućeg tima.

Radnički (NG) - Rogatica 2:4 (0:0)

Balon Sala „Kopači“.Gledlaca:100.Sudije Slavoljub Gogić , Nemanja Vujadin i Mladen Popović (I. Sarajevo) Delegat: Neđo Lubura (I. Sarajevo) Strelci: A. Milović u 23. i 32.  minutu (Radnički) Nešković u 22 ,Đurović u 30;Ćebić u 31. i Spajić u 32. minutu (Rogatica) Žuti kartoni:Petrović,Bukarac i N. Čarapić (Radnički) Nešković, Đurović Miličević (Rogatica).

 Radnički: Pljevaljčić, Petrović, A. Milović, Janković, D. Čarapić, D. Milović, S. Milović, Mutlak, Bukarac, Vuković, Jagodić, N. Čarapić.

 Rogatica: Simić, M. Nešković, M. Rajak, Božović, Miličević, J. Rajak, Rosić, Đurović, Nerić, N. Nešković, N. Sajić, Ćebić.


Radnički 2 : 4 Rogatica
Leotar 7 : 2 Ljubinje
Ugljevik 8 : 1 Željeznica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ljubinje 3 2 0 1 6
2 Leotar (-6) 3 3 0 0 3
3 Rogatica 3 1 0 2 3
4 Ugljevik (-4) 3 2 0 1 2
5 Radnički 3 0 1 2 1
6 Željeznica 3 0 1 2 1