XS
SM
MD
LG

SLS: Voždovac - Radnički (N) 1:0

Foto: FK Radnički Niš

Fudbaleri Radničkog  poraženi su od Voždovca u gostima sa 1:0 u 19. kolu Superlige Srbije. Tri boda domaćinu doneo je Marko Dević, pogotkom u poslednjim sekundama utakmice, u 94. minutu.

Voždovac je na taj način kaznio brojne promašaje niškog tima tokom meča. Stevanović i Čumić su mogli da dovedu Radnički u vođsto, a gosti su svoju najbolju šansu imali u 62. minutu, kada je Nermin Haskić promašio penal, koji je dosuđen nakon igranja rukom Stanisavljevića u svom kaznenom prostoru.

Milorad Kosanović, Radnički:

-Odigrali smo dobru utakmicu. Igrali smo čvrsto, snažno, ozbiljno. Danas smo na terenu imali dva tima koja su tražila pobedu i na našu nesreću to je bio Voždovac. Mi smo svih 90 minuta bili jako dobri, pogotovo u drugom poluvremenu. Stvorili smo tri koloslane šanse, ali nažalost nismo ih iskoristili. Čumić je bio u idealnoj poziciji, Stevanović je glavom sa nekoliko metara prebacio prazan gol, a onda je i Haskić promašio penal. Oni nisu imali takve šanse, a iako su pretili nisu imali šut u gol.  Na kraju, sami smo krivi za poraz. Promašili smo ono što ne sme da se promašuje na ovakvim mečevima i za to smo surovo kažnjeni u nadoknadi vremena. U četvrtom minutu nadoknade smo dozvolili da nam ta lopta uđe u šesnaesterac, nismo dobro iskontrolisali situaciju i dobili smo taj gol. Nemamo puno vremena da žalimo, čeka nas meč protiv Mladosti i moramo što bolje da se spremimo da tu osvojimo tri boda.

VOŽDOVAC: Ilić, Cvetković, Mašović, Nišić, Zličić (Stoisavljević), Lasickas, Stanisavljević, Mikić, Nikolić, Gjorgijevski (Dević), Hajdin.

RADNIČKI: Petrović, Todorovski, Stevanović, Sulaka, L. Đorđević, Noma (Ostojić), Pantelić, Meleg, Jirka, Čumić (F. Knežević), Haskić (Mihajlović). 

Radnički je ostao na sedmoj poziciji sa 28 bodova, a Voždovac  je šesti sa 32 boda i ima utakmicu više od Nišlija. Niški tim u narednom kolu dočekuje Mladost iz Lučana.