XS
SM
MD
LG

Podrška Rudaru sa svih strana

U sali hotela “Prijedor” održano je donatorsko veče Fudbalskog kluba Rudar Prijedor na kojem se okupio veliki broj onih koji žele da pomognu ovaj uzorni kolektiv, svojevrsni sinonim grmečko-potkozarskog kraja.

-Cilj ove manifestacija za koju imamo ambiciju da preraste u tradicionalnu je takozvani novogodišnji koktel koji smo nazvali donatorska veče, a koje treba da omogući stabilnu situaciju Rudar Prijedoru, ne samo sa finansijskog i organizacionog, već i sa infrastrukturnog i sportskog stanovišta. Ovo je jedan od koraka koji je u julu mesecu zamišljen u sklopu marketinških aktivnosti Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Pomoć je potrebna kao i svim fudbalskim klubovima jer osnovni izvor prihoda su TV-prava i transferi igrača na koje u ovom momentu ne možemo da računamo. Vrlo mali je prihod od ulaznica, to nije problem samo našeg kluba već generalno fudbala u Republici Srpskoj i BiH – rekao je Darko Milunović, predsednik “rudara” sa Sane, a potom dodao:

-Ono na šta se mi oslanjamo jeste pomoć lokalne uprave i na pomoć sponzora. Zato smo organizovali ovu donatorsku veče kako bi počeli neke infrastrukturne projekte koje ćemo prezentovati i to kako poboljšali našu tekuću likvidnost. Cilj nam je da što prije budemo u Premijer ligi BiH, da li će to biti ove ili sljedeće sezone, ja se nadam što pre jer Grad Prijedor i Rudar Prijedor po svojoj tradiciji i po svemu to zaslužuju.

Kapiten “rudara” Nemanja Pekija je istakao:

-Sigurno da se dolaskom novih ljudi u klub stanje poboljšalo, kako finansijski tako i reputacijski. Mislim da se do sada piše u medijima pozitivno u klubu. Predsednik je sa članovima uprave i sponzorima kluba napravio veliki posao i mislim da će biti sve bolje i bolje. Hvala velikom broju sponzora na podršci, a mi ćemo se truditi da uđemo zajedno sa njima u Premijer ligu BiH.

Igor Janković trener FK Rudar Prijedor se nadovezao:

-Mene je i privukla ambicija kluba zacrtana u narednom periodu. Uprava je takoreći kasno došla u klub, ali je smogla snage da pokrene klub sa mrtve tačke i mislim da smo u tome uspeli. Dosta je stvari kojih je planirano, urađeno. Možda smo na sportskom aspektu mogli da napravimo još jedan iskorak prema napred, ali je u fudbalu dosta teško napraviti preko noći neki veliki rezultat. Potrebno je vreme, nadam se da ćemo u narednom periodu biti kvalitetniji i bliže Premijer ligi BiH. To nam je ujedno i cilj u narednoj takmičarskoj sezoni. Kao što sam rekao došli u nezavidnom položaju, kad je klub ostao bez igračkog kadra i došli smo kasno, ali uspeli smo da odradimo u startu zacrtane ciljeve i manje više igrački kadar, koji smo želeli da dobijemo – dobili smo. Ekipa je nova. Sve je novo. Potrebno je vreme, ali kod nas je uvijek vremena malo, a ovo je ozbiljan posao, pokazaće se na duže staze, da je Rudar Prijedor na pravom putu.

Program na ovoj manifestaciji vodilo je dobro poznato TV lice Biljana Knežević, Prijedorčanka sa navijačkim sklonostima ka klubu svog grada, dok je među gostima bio i Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke.

 Mario Đuran pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske je bio gost donatorske večeri u Prijedoru.

-Rudar Prijedor je u proteklom periodu godinu i po dana uozbiljio poslovanje, počeo da daje određene bolje rezultate u odnosu na prethodni period. Mislim da ozbiljno konkurišu za mesto u Premijer ligi BiH i očekujem ako u ovoj sezoni ne naprave taj iskorak, da će to učiniti u narednoj. Ministarstvo porodice, omladine i sporta će podržavati sigurno sve vrste klubova pa i fudbalske, ali u u smeru rada programskih aktivnosti koje podrazumevaju najviše rad sa omladinskim kategorijama i razvoj u tom delu. Rudar Prijedor ćemo u 2020. godini podržati u aktivnostima i koliko znam da čelnici već imaju plan da rade dva-tri manja projekta u kojima ćemo sigurno učestvovati – rekao je Đuran.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8