XS
SM
MD
LG

Glasinac pobijedio aktuelnog prvaka

FC "Glasinac"

Futsaleri Glasinca savladali su na svom parketu u Sokocu aktuelnog šampiona i osvajača Kupa Republike Srpske KMF “Nevesinje” reultatom 6:4 i nakon šest odigranih kola Prve lige RS zadržali se u vrhu tabele.

Nevesinju je ovo drugi poraz u sezoni iako su tokom cijelog meča imali terensku inicijativu i stvorili veliki broj šansi ali bodovi su ostali u Sokocu. Domaći su bolje otvorili utakmicu i sa dva gola u prvih pet minuta (Stefan Milinković i Stefan Arbinja) stekli predost koju su do kraja poluvremena povećali na 3:0 pogotkom Nenada Đerića. Propuštene prilike iz prvog dijela gosti uspijevaju materijalizovati nakon pauze i za  samo tri minuta stižu do izjednačenja. Mrežu Mirjanića pogađali su Goran Kljakić (2x) i Miloš Prodanović. Glasinac je tokom meča bio usmjeren na kontre koje su mu donijele nove golove Milinkovića, Arbinje i Bojana Lukića, a u konačnom ishodu i tri boda.

“Propustili smo veliki broj šansi koje su nas na kraju koštale bodova. Domaćini su igrali na kontranapade, iskoristili su to fantastično i čestitam im na pobjedi. Mi nastavljamo borbu za titulu iako će sada biti malo teže stići do tog cilj ali nećemo odustajati” rekao je trener aktuelnih prvaka Aleksandar Rašović.

Glasinac se ovim trijumfom učvrstio na četvrtom mjestu na tabeli i iz kluba ističu da zadovoljni odlaze na prvenstvenu pauzu:

“Odigrali smo dobru utakmicu protiv ekipe koja želi osvojiti prvo mjesto. Iako smo imali prednost od tri gola Nevesinje se uspjelo vratiti u meč i pokazati zašto su jedan od najboljih sastava u Prvoj ligi RS. Mi smo se nakon toga uspjeli psihološki dići i ostvariti veliku pobjedu za nas” izjavio je šef struke Sokočana Predrag Dobrilović.

FC Glasinac: Marko Mirjanić, Stefan Arbinja, Bojan Lukić, Darko Gašević, Nenad Đerić, Nikola Rajić, Pavle Bakmaz, Stefan Milinković, Miloš Pajević Trener: Predrag Dobrilović

KMF Nevesinje: Ognjen Romović, Dalibor Pudar, Miloš Prodanović, Goran Kljakić, Miljan Gutić, Nemanja Radovanović, Đorđe Vuković, Đorđe Komlen, Milorad Glogovac, Miloš Pontić Trener: Aleksandar Rašović


6 .kolo Prva liga RS
Brod 0 : 3 Policajac
Brčko Zdravlje 0 : 3 Jahorina
Glasinac 6 : 4 Nevesinje
Kotor Varoš 3 : 3 Šampion
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Policajac 6 6 0 0 18
2 Nevesinje 6 4 0 2 12
3 Brčko Zdravlje 6 3 1 2 10
4 Glasinac 6 3 1 2 10
5 Kotor Varoš 6 2 1 3 7
6 Šampion 6 2 1 3 7
7 Jahorina 6 1 1 4 4
8 Brod 6 0 1 5 1