XS
SM
MD
LG

Pogled ka Evropi

FK Borac, Banja Luka

Fudbaleri Borca počeli su danas sa pripremama za nastavak sezone i borbu za plasman na evropsku scenu.

”Crveno-plavi” su jesenji dio Premijer lige BiH završili na trećem mjestu, uz 35 bodova, jednim manje od prvoplasiranog Sarajeva, dok su u kup-takmičenju pod okriljem Fudbalskog saveza BiH izborili pravo nastupa u četvrtfinalu, te imaju realne šanse da predstojećeg ljeta zaigraju na evropskoj sceni.

Trener Branislav Krunić prozivku fudbalera obavio je u Trofejnoj sali, a na prvom okupljanju pojavio se 31 fudbaler.

Jedino novo ime u odnosu na prethodnu polusezonu je čuvar mreže Mladen Kukrika, koji je stigao kao zamjena za Nemanju Trkulju, koji je napustio klub, a najvažnija informacija je da je Stojan Vranješ produžio već postojeći ugovor sa Borcem koji je imao do ljeta 2022. godine, pa će u crveno-plavom biti godinu dana duže.

Takođe, saradnju sa klubom produžio je i Zoran Milutinović.

Na današnjoj prozivci su se pojavili: Mladen Lučić, Jovan Kutić, Luka Damjanović, Mladen Kukrika, Siniša Dujaković, Denis Čomor, Đorđe Ćosić, Vladimir Volkov, Marko Jovanović, Nemanja Janičić, Nebojša Runić, Đorđe Milojević, Zoran Milutinović, Aleksandar Radulović, Vladan Danilović, Ivan Crnov, Marko Mirić, Almedin Ziljkić, David Čavić, Nikola Turanjanin, Vladimir Arsić, Stojan Vranješ, Dejan Bosančić, Demir Jakupović, Bojan Marković, Saša Kajkut, Srđan Vujaklija, Aleksandar Subić, Marko Kujundžić, Andrej Bosnić i Dejan Javorac.

– Igrači su zdravi, raspoloženi za rad i ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema sa te strane. Napravili smo plan i program rada, sutra će biti održani ljekarski pregledi, u srijedu testiranja, dok od četvrta krećemo sa maksimalnim trenažnim procesom. Prvu utakmicu ćemo odigrati 26. januara u Staroj Pazovi protiv Teleoptika, a dan kasnije krećemo prema Antaliji, gdje ostajemo do 10. februara. Za to vrijeme odigraćemo pet utakmica, a protivnici će biti Orenburg (31. januar), Vardar (1. februar), Čaika (5. februar), Irtiš (9. februar) i Dinamo Kijev (10. februar). Nakon povratka iz Turske, igrači će dobiti nekoliko dana za odmor, a generalnu probu ćemo imati 15. februara u Zenici protiv Čelika – rekao je danas trener Borčevih fudbalera Branislav Krunić, koji je naveo da neće biti dovođenja novih igrača po svaku cijenu.

– Imamo određene želje a vidjećemo koliko su one realne u narednom periodu jer smo zainteresovani za igrače koji su pod ugovorom u drugim klubovima. Konkretno, radi se o fudbalerima koji igraju prema naprijed jer želimo da popravimo realizaciju. Međutim, ukoliko i ne dovedemo nikoga, mislim da imamo kompletiranu ekipu jer su ovi igrači pokazali da mogu da iznesu teret borbe za evropsku scenu – istakao je Krunić.

Borac ima ogromnu priliku da po prvi put nakon 2012. godine zaigra u nekom od evropskih takmičenja, a jednu od ključnih uloga na tom putu imaće, kao i u jesenjoj polusezoni, kapiten Stojan Vranješ, strijelac 11 golova u prvom dijelu.

– Zahvalio bih se svima u klubu, kako upravi, tako i svim zaposlenima i saigračima, što sam dobio tu čast da u poznim godinama produžim ugovor. Nadam se da ću očekivanja ispuniti i da ćemo ostvariti rezultat po kojem ćemo biti zapamćeni. Kada su pripreme u pitanju, želim da nas zaobiđu povrede te da što spremniji dočekamo nastavak prvenstva, u kojem želimo da nastavimo tamo gdje smo stali na kraju prošle polusezone – rekao je Vranješ.

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8