XS
SM
MD
LG
24.01.2020 Administrator DC

Mađari zaustavili Crnu Goru

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u polufinalu Evropskog prvenstva od domaćina Mađarske 10:8. "Ajkule" će u neđelju od 17 sati i 30 minuta igrati sa Hrvatskom za bronzu. Mađari će se za zlato boriti sa Španijom. 

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića nijesu ponovili izdanje iz četvrtfinalnog duela sa Italijom. Odbrana i golman Dejan Lazović bili su na svom nivou, ali su slabija igra u napadu i dosta neiskorišćenih igrača više koštali crnogorske vaterpoliste povoljnijeg rezultata i plasmana u četvrto evropsko finale.

Crna Gora je povela 2:0, a vodila je i 3:2 početkom posljednje četvrtine. Domaćin je u posljednjem minutu drugog dijela meča prvi put došao u vođstvo (4:3), u trećoj četvrtini je prednost povisio na 6:4, a kasnije i na 8:5.

Crnogorska selekcija u finišu meča uspjela je da zaostatak svede na gol, dođe u priliku i izjednači, ali nije imala dovoljno koncentracije.

Najzaslužniji za trijumf Mađarske bili su golman Viktor Nađ sa 12 odbrana i Deneš Varga sa četiri gola.

U crnogorskoj selekciji najefikasniji je bio Đuro Radović sa tri, po dva gola postigli su Marko Petković i Stefa Pješivac, a jedan Bogdan Đurđić.

CRNA GORA - MAĐARSKA 8:10 (2:1, 1:3, 1:4, 0:0)

Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kolombo (Italija)

CRNA GORA: Lazović, Brguljan, Radović 3, Petković 1, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić 1, Ivović, Spaić, Drašković 1, Pješivac 2, Tešanović.

MAĐARSKA: Nađ, Anđal, Manherc, Zalanki 2, Vamoš 1, Hošnjanski, Pol 1, Janšik, Erdelji 1, Varga 3, Mezei 1, Harai, Vogel.

Izvor:AntenaM