XS
SM
MD
LG

Koković: Rezultati u drugom, igra i ideja u prvom planu

Zmajevi danas provode šesti dan u Antaliji, gde obavljaju deo zimskih priprema za nastavak sezone u Superligi Srbije. Idealni uslovi, sjajni tereni i optimalna temperatura uz zrake sunca je ono što su Zmajevi tražili, a to su u ovoj turskoj regiji i dobili.

Iza naših fudbalera su dve prijateljske utakmice koje su odigrane i to protiv Legije iz Varšave, kao i protiv kazahstanskog Šahtjora. U meču protiv Legije Zmajevi su izgubili rezultatom 0:1, dok su remizirali sa kazahstanskom ekipom (1:1).

Polovina priprema je idealan momenat da napravimo presek sa Šefom stručnog štaba, Radomirom Kokovićem, i u pauzi između treninga i analiza utakmica prozborimo sa njim koju reč o svemu što je do sada urađeno u periodu zimskih priprema.

Šef, uvek spreman za razgovor i ovog puta počinje sam priču, znajući šta nas interesuje najviše.

- Prezadovoljan sam onime što smo za ovih šest dana uradili u Antaliji. Imamo sjajne uslove za trening i za odigravanje utakmica, protivnici su odlični, tako da je sve ostalo na nama, da spremimo ekipu što bolje za nastavak sezone. Igrači koju su krenuli na pripreme izvršavaju sve obaveze vrlo profesionalno i atmosfera je na visokom nivou, tako da je opšti utisak fenomenalan. – započinje razgovor Koković. 

- Odigrali smo dve teške i čvrste utakmice i zadovoljan sam onime što sam imao prilike da vidim. Jasno je da rezultat nije u prvom planu, već uvežbavanje našeg modela igre i uvežbavanje zahteva. Tome i služe kontrolne utakmice, a rezultat dolazi u takmičarskom delu, tada kada nam je potreban. Tako je i bilo i letos kada smo izgubili sve četiri prijateljske utakmice na pripremama, ali je ekipa u takmičenju pokazala u najboljem svetlu sve na čemu smo radili i rezultat svega jeste sjajna polusezona koja je iza nas. I naredna dva meča koristićemo da uvežbavamo naš stil igre, kako bi što spremniji dočekali start prvenstva. – jasan je Šef.

Voždovac je na ove zimske priprema otputovao sa velikim brojem igrača koji su rođeni u novom milenijumu i koji su tek započeli seniorski staž. Tu su najmlađi Dragan Stoisavljević i Luka Cvetićanin (2003.), zatim Novak Vuković, Ajdinović Edin, Pavle Radulović (2001.), kao i Luka Jakovljević, Marko Gjorgjievski, Aleksa Janković i novopridošli Ivan Milosavljević (2000.). Koković ističe kako je “pravo zadovoljstvo” raditi sa ovim mladim igračima i da je sve to deo dugoročnog plana kluba.

- Neki momci koji su sa nama na pripreama imaju pravo nastupa i za omladinske selekcije, neki čak i za kadetske, ali su fudbalski na jednom sjajnom nivou, zbog toga i jesu sa nama. Uživanje je raditi sa njima, veliki talenat je trenutno koncentrisan u našem timu, i moj stručni štab i ja, kao i stariji iskusni igrači, dajemo sve od sebe kako bi bili pravi uzor momcima i kako bi ih izveli na pravi fudbalski put. Momci su dobijali priliku i u utakmicama, protiv Šahtjora na primer su bili starteri i pokazali da mogu da nose ideju Voždovca i našeg stila igre. Sa iskustvom će sve doći na svoje, u to ne sumnjam. – zadovoljan je Koković.

Zmajeve očekuju još tri kontrolna meča tokom priprema u Turskoj. Jedan od njih već danas kada se naši fudbaleri sastaju sa ekipom Visle iz Krakova, a nakon toga rivali će biti i Leh iz Poznanja kao i Zorja iz Luhanska.

Povratak za Beograd planiran je 1. februara, a prvi rival Voždovca u nastavku sezone biće Mladost iz Lučana koja će ugostiti Zmajeve.