XS
SM
MD
LG

Šarena laža banjalučkog sporta, ili, Do kada će se pričati bajke o banjalučkom sportu

Čitam danas u medijima da Teslić izdvaja za sport više nego Banjaluka. Grad Banjaluka ima 300.000 stanovnika i za sport izdvaja 1,12 miliona KM, a Teslić ima 60.000 stanovnika i za sport izdvaja preko 1,1 milion KM. Postavlja se pitanje da li je to moguće? Moguće je i istina je!

Sport u Banjaluci vode nesposbni

Ako mene pitate šta mislim o tome, moj odgovor je jednostavan. Ili ja ne bih bio član te Komisije ili predsjednik komisije Savjeta za sport ne bi sjedio tu gdje sada sjedi.

Uslovno rečeno, sport u Banjaluci vode nesposobni  jer ih je to mjesto zapalo po partijskoj liniji. Da upitate te članove Komisije koji je klub u BiH ne bi znali reći, a oni odlučuju o vrhunskom sportu u gradu.

Ko dobro radi, lopov je

Prvak BiH u vaterpolu je VK Banjaluka, sviđalo se to nekome ili ne. A taj klub vodi samo jedan čovjek, Dr Slobodan Grahovac, zvani "plovak". A na kraju će ga roditelji i rivali proglasiti lopovom!

Bar u tome imam iskustva, kada neko dobro radi, odmah je lopov! A ti što to govore uopšte ne znaju ništa o klubu. To što mislim o Dr Slobodanu Grahovcu, isto mislim i za Dušana Kudru iz Kuglaškog kluba Borac.

Na žalost, bojim se da će obojica na kraju tražiti pomoć od psihijatra!

Osam godina VD direktor

Ne mogu a da se ne dotaknem Rukometnog kluba Borac i diplomatiju njegovog rukovodstva koja je ispod svakog nivoa!

Podsjećam, Borac je na svom parketu u "Boriku" zasluženo izgubio od Gračanice, a onda se žalio i traži pomoć.

Izjava vršioca dužnosti direktora, Vladimira Brankovića ( pa on je već osam godina VD), kako se niko neće poigravati sa Borcem, ponukala me da mu kažem par stvari!

Ko se poigrava sa Borcem

Kao prvo, on se poigrava sa Borcem! Sjetimo se samo "slučaja Miljković", koji igra za libanski klub Al Šaravi i reprezentaciju Libana, a pravila IHF-a i EHF-a su tu savršeno jasna. Igrač ne može istovremeno da bude registrovan registrovan za dva kluba.

Pravi Srbi (Rađa, Umičević, Branković) iz Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, nisu u stanju da kažu istinu i donesu konačnu odluku o utakmici Borac – Gračanica, a sve da se ne bi nekome zamjerili.

Samo naprijed "diplomate". Savjet za sport će vam to riješiti!

S poštovanjem, Miro Bjelić