XS
SM
MD
LG

Održana sjednica Upravnog odbora RSRS

Na početku 11. sjednice Upravnog odbora, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević odao je priznanje Staši Košarcu, Rukometnom klubu Slavija iz Istočnog Sarajeva kao i članovima uprave Saveza na sjajnoj organizaciji Svesrpskog kupa koji je igran u Palama.

Na sastanku se govorilo o izmjenama postojećeg Registracionog pravilnika. Ovom prilikom je formirana komisija u sastavu: Goran Mirnić, Vladimir Branković, Čedo Đukić i Aleksandar Vrhovac koja ima zadatak da u roku 30 dana pripremi centralni registar igrača. Na ovaj način bi se izbjegla situacija da pojedini rukometaši ne budu više registrovani u više regionalnih saveza kao što se to dešavalo ranije.

Obrenko Miljković upozano je članove Upravnog odbora o premijernom izdanju „Sabora omladinskog rukometa“ koji je 11. januara tekuće godine održan u Banjaluci. On je napomenuo kako je učešće uzelo preko 500 djevojčica i dječaka iz cijele Republike Srpske te je naglasio kako su učesnici iz Hercegovačko-romanijske regije imali obezbijeđeno noćenje čije je troškove snosio Marinko Umičević i Tvornica obuće „Bema“. Ovom treba dodati kako je jednoglasno odlučeno da se u Omladinsku komisiju RS Srpske dodatno imenuju Bojana Babić i Marica Burazor.

Predsjednik Saveza Marinko Umičević saopštio je na sjednici kako je uputio pismo premijeru Radovanu Viškoviću. Razlog pisma je finansijske prirode, jer je Vlada Republike Srpske pomogla klubove koje se takmiče u Prvoj ligi u fudbalu kao i košarci te samo dva rukometna kluba. Umičević je napomeno kako je već trebalo doći do sastanka koji je otkazan, s obzriom da je delegacija Saveza bila na obilježavanju jubileja rukometa u Vojvodini, ali da će vrlo brzo doći do sastanka sa premijerom Viškovićem. Istovremeno je donesena odluka o formiranju komisije koju čine: Obrad Ninković, Neđo Jokić, Vojislav Rađa i Vladimir Branković koja će uraditi kriterijume po kojima bi klubovi dobijali novčanu pomoć.

Na sjednici je bilo govora i o eventulanom učešću mlađih selekcija Leotara u Ligi Herceg-Bosne. Predsjednik Marinko Umičević je naglasio kako će sve učiniti da pronađe sponzora za Omladinsku ligu Republike Srpske kako bi svi klubovi igrali bez problema i novčanih obaveza. Takođe je napomenuo kako je sa kompanijom m:tel već dogovoren produžetak saradnje, ali da će nastojati da možda već od njih dobije dodatnih 20 hiljada maraka koje bi se iskoristili za Ligu mladih.

Upravni odbor uputiće dopis Rukometnom savezu BiH da Darko Savić, predsjednik Nadzornog odbora RS Republike Srpske bude vođa puta ženske reprezentacije BiH (U-20) koje će od 21. do 30. marta nastupiti u Kolumbiji na kvalifikacionom turniru za učešće na Svjetskom prvenstvu.
Na kraju sjednice je zaključeno da se sedam dana prije početka naredne sezone organizuje „Dani rukometa“ u Banjaluci. Tom prilikom izabrani bi najbolji rukometaš i rukometašica, trener, sportski radnik, a razmišlja se i o nagradi za životno djelo.

 

 


Sloga : Sloga 2
Sava : Srednjoškolac
Čelinac : Prijedor 2
Teslić : Borac m:tel 2
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 2 8 6 2 0 20
2 Kaluđer 8 6 0 2 18
3 Čelinac 8 5 1 2 16
4 Borac m:tel 2 8 5 0 3 15
5 Srednjoškolac 8 4 1 3 13
6 Prijedor 2 8 2 2 4 8
7 Sloga 8 2 1 5 7
8 Teslić 8 1 2 5 5
9 Sava 8 0 1 7 1