XS
SM
MD
LG

Radnik šampion u Orašju

Novi trofej za Radnik

Pionirke ženskog fudbalskog kluba Radnika iz Bijeljine osvojile su Međunarodni turnir u malom fudbalu za djevojčice do 15 godina starosti koji je organizvala ekipa Posavina iz Domaljevca. Turnir je proteklog vikenda odigran u Orašju, a ukupno je učestvovalo deset ekipa, koje su bile podijeljene u dvije grupe.

Da se radi o talentovanoj generaciji, to su ove mlade fudbalerke odavno potvrdile. U svoj grad su odnijele novi pehar, a ovo im je ukupno treći od početka godine, prethodna dva bila su u na turniru Brčkom i Zenici.

Izabranice Vesne Njeguš i Jelene Milović su turnir otvorile pobjedom protiv Marjana iz Splita rezultatom 0:2. Zatim je uslijedio duel protiv Zvorničke Drine, a rezultat je bio neriješen 0:0. Novi meč za Bijeljinke došao je protiv Škole fudbala Sportivo iz Sarajeva, a tu utakmicu Radnik je pobjedio sa 0:4. Posljednji duel odigrale su protiv Tuzlanske Slobode, koju su savladale sa 2:0.

U polufinalnoj utakmici Radnik je snage odmjerio protiv domaćina turnira, te ih porazio minimalnim rezultatom 1:0. U velikom finalu ekipa iz Semberije se ponovo sastala sa Drinom Zvornik. Međutim, ekipa Vesne Njeguš i Jelene Milović ubjedljivo je savladala svog protivnika rezultatom 3:0 i osvojila turnira.

Osim što su odnijele pobjednički pehar kući, Radnik je pokupio i jednu vrijednu nagradu. Za najbolju golmanicu na turniru proglašena je Teodora Peranović.

- Učestvovali smo na jednom jako zanimljivom i dobrom turniru, sa mnogo dobrih ekipa. Jasno je da nam je drago što smo osvojili ovaj turnir, to nam i jeste bio jedan od ciljeva, ali prije svega smo težili prema tome da se fino družimo i naučimo neke nove stvari, kaže Jelena Milović. 

Trenerica Radnika pohvalila je i organizaciju turnira.

- Turnir je fenomenalno organizovan i ovim putem bih čestitala organizatorima istog, zaista nije bilo ništa što nije funkcionisalo na najbolji mogući način, Iskreno se nadamo da ćemo se naći na istom mjestu i naredne godine. Svim klubovima čestitam na fer i korektnoj igri, kao i na ponašanju, na to i trebamo stavljati akcenat.

Za Radnik su nastupale: Marijana Panić, Dragana Dmitrić, Aleksandra Cvijetinović, Tamara Blagojević, Lana Radulović, Teodora Peranović, Milica Jovanić, Tatjana Nikolić, Jovana Lana Novaković, Kristina Tekić, Milkica Simić i Marija Maksimović.

Jelena Milović

 

 


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6