XS
SM
MD
LG

Nova era na krovu - oformljen Voždovac esports tim!

Prateći kao i uvek svetske trendove, FK Voždovac novim potezom potvrđuje još jednom da je jedan od najmodernijih sportskih kolektiva u Srbiji.  Nakon ekspanzije digitalnog marketinga fudbalskih klubova u Srbiji, koju je izazvao baš klub iz Zaplanjske ulice, došlo je vreme za podizanje lestvice u novoj sferi,ovoga puta u gejming svetu. 

Ono što se već dugo vremena “kuvalo” na Krovu, sada je dobilo svoj završni čin. Voždovac je osnovao svoju gejming franšizu “Voždovac Gejm Pab esports”, koja će se takmičiti u jednoj od najpopularnijih svetskih fudbalskih igrica – PES.

Voždovac ovako staje rame uz rame sa svetskim velikanima kao što su Mančester Junajted, Fenerbahče, PSŽ, Šalke 04, Golden Stejt Voriors, Valensija, sa domaćom Crvenom zvezdom i mnogim drugima koji takođe imaju svoje esports timove.

Za sada je planirano da se “Voždovac Gejm Pab esports” tim takmiči u fudbalskoj simulaciji PES, dok je planirano i oformljavanje tima za igricu “League of legends”, dok se u budućnosti može očekivati i veće širenje tima.

Voždovac esports tim sačinjen je od dvojice članova, prekaljenih igrača, te će tako dres sa grbom Zmaja prilikom virtuelnih okršaja nositi Marko Andrić i Bojan Todorović.

Prvi nastup “Voždovac Gejm Pab esports” imaće već kroz nekoliko dana, sredinom marta,  na takmičenju koje se održava u hotelu Jugoslavija i na kojem će učestvovati u renomirane ekipe iz regiona.

Gejming industrija jedna je od najbrže rastućih u svetu i odavno je premašila filmsku i muzičku industriju, po nekim brojkama čak i duplo, te stoga ne treba da čudi što i tradicionalni timovi prave svoje esports sekcije i teže tome da se priključe ovom najbrže rastućem svetskom trendu.