XS
SM
MD
LG

Bijela tačka srećna za Široki

Sjajan susret na Pecari odlučen putem jedanaesteraca

U okviru četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Pecara odigrao se susret između NK Široki Brijeg i FK Olimpik. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:1. Boljim izvođenjem jedanaesteraca prošla je ekipa Širokog Brijega.

 Prva prilika desila se već u šestoj minuti susreta kada je Marko Jurić šutirao pored gola. Desetak minuta nakon te prilike Ćorić je sjajno centrirao, ali je Jurić pogodio stativu, te je ostalo 0:0.

Prvu priliku gosti iz Sarajeva imali su u 18, minuti utakmice, kada je iz prekida centrirao Zeba, ali je Radeljić otklonio opasnost. U 30. minuti utakmice, Lekanić je bio u solo prodoru, ali ga je zaustavila odbrana domaće ekipe.

Do kraja prvog poluvremena domaćin je uspio doći do vodstva. Strijelac gola bio je Dino Ćorić, koji je pogodio nakon centaršuta Marka Pervana. Konačan rezultat prvog poluvremena glasio je 1:0.

U nastavku utakmice sjajnu priliku imao je Zeba u 53. minuti utakmice, a samo jedan minut nakon toga dosuđen je jedanaesterac nakon što je jedan fudbaler domaće ekipe igrao rukom. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Zeba.

Nakon izjednačenja, Široki je pokušao doći do prolaza dalje, ali su udarci Radeljića i Angelova promašili okvir gola Olimpika. Nakon što je rezultat ostao 1:1 fudbaleri su pristupili šutiranju jedanaesteraca. Konačna odluka desila se u petoj seriji, kada je Beširević promašio jedanaesterac, dok je Ćorić pogodio za konačan rezultat 5:4 u izvođenju jedanaesteraca.

Stadion: Pecara. Gledatelja: 500. Sudija: Musa Mateo (Čitluk). Žuti kartoni: Ćorić, Marić, Glavaš (Široki Brijeg), Adžem, Vojvodić, Stojanović, Lekanić, Handžić (Olimpik). Strijelci: 1:0 - Ćorić (42), 1:1 - Zeba (56p).

Široki Brijeg: Miškić; Cipetić, Radeljić, Jurić, Hrkać; Marić, Stanić, Pervan; S. Jurić (66. Angelov), Ćorić, Jurlj (58. Glavaš). Trener: Toni Karačić.

Olimpik: Hadžić; Tukić, Čizmić, Adžem (81. El. Sadiković), Beširević; Muminović, Handžić (87. En. Sadiković), Zeba; Lekanić, Stojanović (76. Džafić), Stjepanović. Trener: Darko Vojvodić.