XS
SM
MD
LG

Klis demontirao Unis

NK Široki Brijeg je još jedan bh. premijerligaš koji je ostvario plasman u osminu finala Kupa BiH.Širokobriježani su u Gabeli savladali ekipu GOŠK-a sa 1:0, a utakmica je ponudila dosta zanimljiv fudbal.

 Široki je agresivno ušao u meč i u ranoj vazi stvorio veliku priliku preko Ikića, no njegov udarac je odbranio golman domaćih. Isti igrač je zaprijetio 9 minuta kasnije, ali je prečka zaustavila njegov šut.

GOŠK je uzvratio u 21. minuti preko Asentića čiji udarac zaustavlja Miškić, ali to nije bila jedina šansa Gabeljana u prvom poluvremenu, jer je u 37. minuti zaprijetio i Savić, no ponovo je Miškić bio na visini zadatka.

Široki je naposljetku uspio stići do vodstva i pogotka koji će se ispostaviti presudnim u ovoj utakmici. Igrao se sami početak drugog poluvremena kada je mrežu Gabeljana zatresao Cipetić za vodstvo tima sa Pecare. GOŠK se nije predavao i u nastavku je stvorio veliku šansu preko Nuhanovića, koji nije uspio donijeti poravnanje svojoj ekipi.

Do kraja susreta Široki je uspio sačuvati prednost od jednog gola, te se plasirati dalje. 

Njima se se u osmini finala pridružio i Radnik iz Bijeljine koji je uz dosta muke savladao gradačačku Zvijezdu sa 0:1. Pogodak odluke postigao je Motika u 68. minuti susreta, što će se ispostaviti i jedinim golom na ovoj utakmici. 

Plasmane u osminu finala Kupa BiH ostvarili su i Kakanj koji je sa minimalnih 0:1 savladao Fortunu iz Zenice , dok je Klis deklasirao vogošćanski Unis sa 6:1. Golove za Klis postizali su Samir Bitevija u 20. i 37., Aid Kudra u 38. i 76., te Šabanović u 29. i Šimunović u 74. minuti susreta. Jedini pogodak za Unis postigao je Ervin Hrbinić u 35. minuti susreta.

Utakmica Veleža iz Nevesinja i Igmana iz Konjica ponudila je 'ludu' završnicu, a pobjedu je slavio Velež rezultatom 2:1 i to zahvaljujući pogotku u samom finišu utakmice.  Velež je poveo u 41. minuti preko Gorana Šiljegovića, da bi na 1:1 poravnao Idriz Džafić početkom drugog poluvremena. Kada se činilo da će pobjednika odlučiti penali gol za Velež postiže Goran Prodanović u 87. minuti za konačnih 2:1.

Istim rezultatom Zvijezda 09 je savladala ekipu Alfa Modriča koja je prva došla do vodstva pogotkom Radića u 20. minuti. Zvijezda poravnava na 1:1 preko Živkovića u 29., a onda u drugom poluvremenu stiže i do potpunog preokreta i pobjede od 2:1.