XS
SM
MD
LG

Zoran Vuković: Šta dalje sa ženskim fudbalom?!

Zoran Vuković, sa lijeve strane

Da li će se ova sezona u svim ženskim ligama na našim prostorima nastaviti ili će samo biti proglašen kraj, pitaju su svi ljubitelji ženskog fudbala u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, fudbalerke, treneri, predsjednici...

UEFA je početkom sedmice nacionalnim Savezima preporučila da se sezona završi do 30. juna, no s obzirom na pandemiju koronavirusa veliko je pitanje da li će se to i desiti.

Jedna od opcija za početak je 19. april, druga 3. maj, a treća 17. maj. Svakako realna je i opcija da se prvenstvo okonča prema trenutnom stanju na tabeli, a veliko je onda pitanje šta će biti sa klubovima koji se nalazi na pozicijama koje vode u niži rang.

Tim povodom za www.sportdc..net govorio je Zoran Vuković, trener ekipe Breznice iz Pljevalja.

- Zbog novonastale situacije i pandemije koronavirusa sa kojom smo se svi suočili, mislim da je najbolje što su Vlade svih država regiona uvele mjere karantina za sve. Da ne budem pristrašan, ali Vlada Crne Gore je možda i najbolje reagovala na novonastalu situaciju i za sada je stanje u našoj zemlji pod kontrolom, govori Vuković na početku razgovora.

Koronavirusa je sada zaustavio loptu. Pa se trener Pljevaljki dotakao cjelokupne situacije oko ženskih klubova u regionu.

- Moje pitanje je kako i šta dalje za većinu sportskih klubova. Može se desiti da mnoga djeca zbog velike pauze koja može trajati još dva, tri mjeseca, odustanu od fudbala ili sporta uopšte. Većina ljudi i bivših sportista su se odlučili za rad sa djecom i obezbjeđivanje novog psihološkog razvoja. Oni na neki način u klubovima obezbjeđuju djeci da se na zdrav način edukuju o zdravom životu i da se bave sportom. Ovom sada pauzom se suočavamo sa problemima da destine hiljada sportskih radnika ostaje bez ikakvih sredstva za život i njihove porodice, priča nam Zoran Vuković.

Pitali smo trenera Breznice da li se nada nastavku prvenstva.

- Takođe znamo da je isto u kafićima, frizerskim salonim, taksistima i sa svima smo u istom košu. Mislim da je zdravlje na prvom mjestu i daj Bože da ovaj virus stane, da se više ne širi i da ubrzo svi budemo srećni što smo se koliko toliko sačuvali od njega. Nije realno da se nastavi, ekipe su van trenažnog procesa, bilo bi povreda i svega. Apelujem na UEFU, saveze, opštine, ministarstva sporta, olimpijske komitete da u zavisnosti od rada klubova, broja članova, pomognete rad sportskih klubova i tako ne dozvolimo gašenje većine ženskih klubova u regionu. Ipak, mi smo Balkan i nemamo mnoge stvari i uslove kao što imaju neki sportski klubovi u Evropi, zaključio je Vuković.

Nada se najboljem


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6